Consumata cruda, ciuperca shiitake, numita si ciuperca longevitatii, are efecte toxice

Consumata cruda, ciuperca shiitake, numita si ciuperca longevitatii, are efecte toxice

In momentul de fata in China si Japonia exista o adevarata idustrie a ciupercilor medicinale, iar cercetatorii au creat sute de preparate farmaceutice care au la baza extracte din ciuperca shiitake, utilizate in numeroase boli: cancer de colon, reumatism, diabet, hepatita, astm, scleroza in placi, infectii.

acum 97 luni (25 Aug 2015)

Ciuperca asiatica shiitake, exportata peste tot in lume, inclusiv in Romania, trebuie foarte bine preparata termic inainte de afi consumata, recomanda Directia generala a concurentei, consumului si antifrauda din Franta. Urticaria apare dupa 3 zile de la consumul ciupercii shiitake si, de obicei, dispare dupa 3 saptamani.

Ca orice zahar, lentinana este modificata de caldura, ceea ce explica de ce trebuie foarte bine preparata termic ciuperca shiitake, indiferent daca este "in stare cruda, uscata sau pulbere", se arata in comunicatul autoritatilor franceze. Siitake, ciuperca medicinala

Ciuperca shiitake este utilizata in mod frecvent in compozitia suplimentelor alimentare, fiind renumita datorita capacitatii de a stimula apararea imunitara a organismului.

Acestei ciuperci i se atribuie de asemenea puterea de a lupta contra cancerului.

In momentul de fata in China si Japonia exista o adevarata idustrie a ciupercilor medicinale, iar cercetatorii au creat sute de preparate farmaceutice care au la baza extracte din ciuperca shiitake, utilizate in numeroase boli: cancer de colon, reumatism, diabet, hepatita, astm, scleroza in placi, infectii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro