Construirea unei turbine eoliene. Cat de mult costa si cat de complicat e procesul

Construirea unei turbine eoliene. Cat de mult costa si cat de complicat e procesul

Tocmai din acest motiv, vom scrie doar pasii de baza de care ai nevoie pentru a avea materialele pentru o turbina eoliana, dar detaliile tehnice sunt prea complicate pentru un amator. Construirea unei turbine eoliene: costuri Pentru o turbina eoliana de 50-250 de wati, adica destul de mica, pretul de constructie poate varia, dar cea mai ieftina varianta este de 150 de dolari, pe care o puteti gasi pe acest site. Construirea unei turbine eoliene: exemplu din Romania Focsaneanul Corneliu Topana, in varsta de 57 de ani, inginer in tehnologia constructiilor de masini, specialist in tehnologii neconventionale de energie, si-a construit la locuinta sa din cartierul Mindresti o turbina eoliana, cu ajutorul careia produce energia electrica necesara familiei sale.

acum 48 luni (9 May 2015)

Tocmai din acest motiv, vom scrie doar pasii de baza de care ai nevoie pentru a avea materialele pentru o turbina eoliana, dar detaliile tehnice sunt prea complicate pentru un amator. Daca nu va pricepeti la electronica sau la asamblat sisteme electrice, cel mai bine este sa apelati la un cunoscut care stie, altfel riscati sa faceti o centrala care sa se arda.

De asemenea, un amanunt esential sunt palele si generatorul. Inainte de a construi o centrala eoliana

Trebuie sa vedeti daca zona unde sunteti are potential pentru astfel de energie, care depinde de viteza vantului. De asemenea, trebuie sa luati in considerare dimensiunile casei si la ce vreti sa folositi turbina eoliana.

Pentru o casa normala, ai avea nevoie de o turbina cu o capacitate de 5 kilowati. O asemenea turbina are un diametru de cinci metri.

Dimensiune a medie a unei turbine eoliene este de 80 de metri, de doua ori cat un stalp de telefon. Construirea unei turbine eoliene: costuri

Pentru o turbina eoliana de 50-250 de wati, adica destul de mica, pretul de constructie poate varia, dar cea mai ieftina varianta este de 150 de dolari, pe care o puteti gasi pe acest site.

Pentru 590 de dolari puteti sa va cumparati de pe Amazon un kit de Do It Yourself care contine palele si componentele. Acest kit e mult mai ieftin fata de o turbina intreaga, care ajunge si la 1.100 de dolari in varianta sa cea mai slaba. Stalpul il puteti construi ori din otel, ca la stalpii de electricitate sau din componente tubulare. Motorul este introdus in interiorul unei nacele de fibra de sticla, care protejeaza componentele interne care fac palele sa se invarta.

Viteza vantului trebuie sa fie de aproximativ 25 de kilometri pe ora pentru ca o turbina eoliana sa functioneze cum trebuie. Palele puteti sa le alegeti din fibra de sticla, pentru ca sunt usoare si au un rapo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro