Constantin Popovici si seductia modernitatii

Cabinetul de Desene si Gravuri al Muzeului National de Arta al Romaniei va invita sa vizitati expozitia "Constantin Popovici si seductia modernitatii". A studiat sculptura la Institutul de Arte "Nicolae Grigorescu" din Bucuresti, fiind in acelasi timp atras de arta grafica si de pictura, in care a folosit contrastele izbitoare si explozia de culoare, tusa ferma si sinuoasa.

acum 60 luni (2 Jul 2015)

Cabinetul de Desene si Gravuri al Muzeului National de Arta al Romaniei va invita sa vizitati expozitia "Constantin Popovici si seductia modernitatii".

Expozitia "Constantin Popovici si seductia modernitatii" face parte din ciclul initiat de Muzeul National de Arta al Romaniei sub titlul "Donatii si donatori". Selectia cuprinde 106 opere de sculptura, pictura si arta grafica, fiind si o retrospectiva la douazeci de ani de la disparitia sculptorului.

Constantin si Augustina Popovici (sotia acestuia) au avut generozitatea de a dona in mai multe randuri (1987, 2001) lucrari reprezentative ale artistului. In anul 2014, doamna Augustina Popovici a donat 81 de lucrari de grafica ce constituie nucleul prezentei expozitii. Cu acest prilej Constantin Popovici a realizat o serie de desene spectaculoase de mari dimensiuni, menite sa fie o sinteza a temelor majore din creatia sa: Hecatele, Ingerii, Zborul frant al lui Icar, Calvarul, Lacustrele bacoviene.

Expozitia "Constantin Popovici si seductia modernitatii" este insotita de un amplu catalog in care este prezentata o importanta parte din opera plastica a artistului.

Creatorul Monumentului Electricitatii - Prometeu de la barajul Vidraru si al ansamblului dedicat poetului George Bacovia de la Bacau, Constantin Popovici (1938-1995) a fost un artist complex: sculptor, grafician, pictor, fotograf si poet. A studiat sculptura la Institutul de Arte "Nicolae Grigorescu" din Bucuresti, fiind in acelasi timp atras de arta grafica si de pictura, in care a folosit contrastele izbitoare si explozia de culoare, tusa ferma si sinuoasa. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro