Constantin Nicolescu nu e in celula, ci internat in Spitalului Peniteciar Colibasi. Fostul presedinte al CJ Arges ar putea scapa cu mai putin de trei ani de puscarie
Constantin Nicolescu, care a primit 7 ani si 8 luni de inchisoare, si Grigore Dobre, condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare, ambii fiind condamnati in dosarul reabilitarii scolilor cu fonduri PHARE, au fost dusi la scurt timp dupa pronuntarea sentintei la Penitenciarul Colibasi, iar acum se afla internati intr-unul din saloanele Spitalului Penitenciar, dupa ce au invocat probleme de sanatate.
Constantin Nicolescu, care a primit 7 ani si 8 luni de inchisoare, si Grigore Dobre, condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare, ambii fiind condamnati in dosarul reabilitarii scolilor cu fonduri PHARE, au fost dusi la scurt timp dupa pronuntarea sentintei la Penitenciarul Colibasi, iar acum se afla internati intr-unul din saloanele Spitalului Penitenciar, dupa ce au invocat probleme de sanatate. De altfel, intrucat fostul presedinte al Consiliului Judetean Arges are peste 60 de ani, nu va efectua efectiv cei sapte ani si opt luni de inchisoare la care l-a condamnat instanta, ci mult mai putin, in astfel de situatii, fiecare 4 luni de detentie urmand sa echivaleze cu un an.
In anii pe care ii vor petrece totusi in inchisoare, Nicolescu si Grigore Dobre ar putea beneficia de conditiile oferite persoanelor publice, potrivit carora ar putea primi o camera separata si cu mai putine paturi, pentru a fi delimitati de celelate persoane incarcerate.
Sentinta Curti de Apel Bucuresti Reamintim ca magistratii Curtii de Apel Bucuresti au dispus, joi, condamnarea lui Nicolescu la cinci ani de inchisoare pentru fapte de coruptie, la care au adaugat un spor de pedeapsa de doi ani si opt luni. Conform rechizitoriului intocmit de procurori, Consiliul Judetean Arges a accesat, in cadrul unui proiect PHARE, o finantare nerambursabila in suma de 900.000 euro, avand ca obiectiv efectuarea de lucrari de reabilitare sau reconstructie a patru unitati scolare de pe raza judetului Arges (din municipiile Campulung, Curtea de Arges si comuna Budeasa) pe motiv ca ar fi fost afectate de inundatiile din perioada aprilie - august 2005. Potrivit aceluiasi rechizitoriu, in perioada executarii proiectului, Nicolescu a semnat cererea de plata finala si anexa la aceasta cerere intocmita pe baza unor documente cu continut nereal (procese verbale de receptie, rapoarte tehnice financiare) prin care s-a atestat in mod eronat efectuarea unor lucrari care in fapt nu au fost ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro