Constantin Adascalitei demisioneaza din Parlament. Ce acuzatii ii aduce Agentiei Nationale de Integritate

Deputatul PSD Constantin Adăscăliţei, declarat incompatibil de către Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) in urma unui raport al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), şi-a depus demisia din Parlament, incepand cu data de 1 februarie 2016. "Agenţia Naţională de Integritate precizează faptul că decizia Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor de a nu dispune sancţiunea disciplinară de revocare din funcţie in cazul deputatului Adascăliţei Constantin (fost consilier judeţean - CJ Iaşi) reprezintă neaplicarea unei decizii definitive şi irevocabile emisă de instanţa de judecată şi generează consecinţe deosebit de grave, subminand, totodată, increderea cetăţenilor in sistemul de justiţie şi in statul de drept", se arată intr-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

acum 56 luni (16 Dec 2015)

Deputatul PSD Constantin Adăscăliţei, declarat incompatibil de către Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) in urma unui raport al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), şi-a depus demisia din Parlament, incepand cu data de 1 februarie 2016.

ANI a solicitat, incă din luna mai, Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a deputatului Constantin Adăscăliţei, după ce instanţa supremă a decis definitiv că acesta a fost in incompatibilitate in perioada in care a avut funcţia de consilier local in Consiliul Local Iaşi.

"Urmare a abuzurilor repetate efectuate de ANI ce duce in eroare Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, precum şi a presiunilor exercitate asupra mea, imi depun demisia din funcţia de deputat incepand cu data de 1 februarie 2016", se arată in demisia depusă de Adăscăliţei in Parlament. La acea vreme, ANI a precizat că decizia Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor de a nu il revoca din funcţie pe deputatul Constantin Adăscăliţiei reprezintă neaplicarea unei decizii definitive a instanţei şi subminează increderea cetăţenilor in sistemul de justiţie şi in statul de drept.

"Agenţia Naţională de Integritate precizează faptul că decizia Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor de a nu dispune sancţiunea disciplinară de revocare din funcţie in cazul deputatului Adascăliţei Constantin (fost consilier judeţean - CJ Iaşi) reprezintă neaplicarea unei decizii definitive şi irevocabile emisă de instanţa de judecată şi generează consecinţe deosebit de grave, subminand, totodată, increderea cetăţenilor in sistemul de justiţie şi in statul de drept", se arată intr-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Totodată, ANI a menţionat că au trecut mai bine de şase luni de la decizia instanţei supreme prin care s-a respins recursul lui Constantin Adăscăliţei impotriva sentinţei Curţii de Apel Iaşi, cu consecinţa menţinerii ca legal ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro