Constanta. Prescolarii invata la... seral

An dupa an, fara autorizatie de functionare In prezent, 80% din unitatile de invatamant din municipiu si judet au autorizatii sanitare de functionare, 11% sunt in curs de autorizare si 9% nu detin astfel de avize. 10% din scoli, fara paznici si garduri Pe de alta parte, 55 din cele 500 de unitati de invatamant de la nivelul judetului Constanta nu dispun de nici o forma de securitate.

acum 111 luni (14 Sep 2014)

Din acest motiv, in judetul Constanta, prescolarii din 25 de astfel de unitati de invatamant sunt nevoiti sa invete in doua ture, asadar copiii de varste mici invata si dupa-amiaza, cand in mod normal ei ar trebui sa doarma.

Grupuri sanitare, tot in curte

Inainte de inceperea noului an scolar, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica din Constanta au verificat pana in prezent 40 de unitati scolare, reprezentand gradinite, scoli, licee si un grup scolar. Pe langa orarul in doua ture, alte motive pentru neacordarea autorizatiei sanitare de functionare raman lipsa apei curente si neindeplinirea unor conditii igienico-sanitare prevazute de lege, prin grupuri sanitare necorespunzatoare. Potrivit raportului inspectorilor scolari si sanitari, spre exemplu, la Canlia, Cuiugiuc, Ion Corvin, Fantana Mare, Olteni, Pietreni, Dobromir si Scoala din Plopeni, la Chirnogeni, grupurile sanitare sunt in curtea scolii, iar la scolile din Viile si Topalu grupurile sanitare sunt tot in curtea scolii, dar au apa curenta.

An dupa an, fara autorizatie de functionare

In prezent, 80% din unitatile de invatamant din municipiu si judet au autorizatii sanitare de functionare, 11% sunt in curs de autorizare si 9% nu detin astfel de avize. Pe lista "neagra" privind neacordarea autorizatiei de functionare sunt si unitati scolare aflate in aceeasi situatie din anul scolar precedent.

"Unitatile scolare isi vor desfasura activitatea in aceste conditii, asumandu-si si riscurile de rigoare.

In perioada 16-23 septembrie, inspectorii DSP Constanta vor continua controalele tematice si pentru a fi urmarite respectarea conditiilor de depozitare a alimentelor si a serviciilor de catering destinate copiilor.

10% din scoli, fara paznici si garduri

Pe de alta parte, 55 din cele 500 de unitati de invatamant de la nivelul judetului Constanta nu dispun de nici o forma de securitate. "Cand spunem neasigurate ne referim la faptul ca scolile... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro