Constanta isi alege noul primar. Cine sunt cei doi candidati pentru aceasta functie

In acelasi timp, intre firma respectiva si primarie a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani, cu un cost total estimat la 1.194.056.850 de lei (335 milioane de euro). Ca urmare a acestor actiuni a fost produs un prejudiciu in suma de 112.557.288 de lei (circa 26 de milioane de euro), suma care constituie in acelasi timp un folos necuvenit obtinut de societatea comerciala beneficiara a contractului, mai spun procurorii.

acum 70 luni (8 Jun 2015)

Pe ordinea de zi figureaza un singur punct: proiect de hotarare privind desemnarea unui viceprimar in vederea exercitarii atributiilor primarului municipiului Constanta ca urmare a incetarii de drept a mandatului lui Radu-Stefan Mazare. Ordinul a fost emis avand in vedere demisia lui Radu-Stefan Mazare din functia de primar al municipiului Constanta, inregistrata la Primaria municipiului Constanta sub nr.71396/22.05.2015, procesul-verbal al sedintei Consiliului Local al Municipiului Constanta din data de 02.06.2015 prin care se ia act de demisia primarului si referatul secretarului municipiului Constanta, comunicat prin adresa nr.77665/04.06.2015 si inregistrat la Institutia Prefectului - judetul Constanta sub nr.8890/04.06.2015.

Arestat din 2 aprilie

Radu Mazare a fost arestat pe 2 aprilie, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita 9 milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii. Radu Mazare este acuzat ca, in perioada 2006-2009, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat si primit circa doua milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri in Constanta. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de reprezentantii societatii respective cu o firma controlata de Mazare, atat direct, cat si prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor.

Mazare mai este acuzat ca, in perioada 2008-2014, tot cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comerciala peste 7 milioane de euro pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului. In acelasi timp, intre firma respectiva si primarie a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani, cu un cost total estimat la 1.194.... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro