Consiliul Superior al Magistraturii a publicat protocolul de colaborare cu Serviciul Roman de Informatii

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat protocolul de colaborare cu Serviciul Roman de Informatii

In ceea ce priveste tipul de informatii transmise, protocolul mentioneaza ca CSM-ul transmite catre Centrul National Cyberint "informatii referitoare la atacurile cibernetice sau care reflecta incidente de securitate importante stabilite ca avand acest caracter de comun acord de catre parti, furnizate de sistemele proprii de supraveghere a retelei si servictilor de comunicatii electronice, cum ar fi sisteme de detectare/prevenire a accesului neautorizat etc".

acum 70 luni (24 Apr 2018)

Documentul, ce poate fi consultat in intregime aici, a avut ca obiect "stabilirea conditiilor in care se face schimbul de informatii intre parti; modalitatile prin care acestea sunt transmise intre parti, si cadrul general de cooperare intre cele doua parti in scopul identificarii, alertarii si prevenirii consecintelor incidentelor de securitate in care pot fi implicate servicile informatice administrate de catre Consiliul Superior ai Magistraturii".

In ceea ce priveste tipul de informatii transmise, protocolul mentioneaza ca CSM-ul transmite catre Centrul National Cyberint "informatii referitoare la atacurile cibernetice sau care reflecta incidente de securitate importante stabilite ca avand acest caracter de comun acord de catre parti, furnizate de sistemele proprii de supraveghere a retelei si servictilor de comunicatii electronice, cum ar fi sisteme de detectare/prevenire a accesului neautorizat etc". In acest sens, conform protocolului "Consiliul Superior al Magistraturii pune la dispozitia Centrului National Cyberint, pentru a fi utilizate in cadrul unui honeypot dezvoltat de CNC conectat la reteaua CSM, adrese IP relevante specifice diferitelor categorii de locatii geografice".

In schimb, Centrul National Cyberint transmite Consiliului Superior al Magistraturii, conform art 4 din documentul citat "informatii actualizate privind vulnerabilitatile sistemelor informatice si de comunicatii", impreuna cu "informatii cu privire la amenintarile cibernetice constatate sau cu privire la incidentele de securitate existente in cadrul retelelor si serviciilor de comunicatii electroniee administrate sau aflate in proprietatea institutiei".

Protocolul a fost semnat de catre presedintele Consiliului Superior al Magistraturii de la acea data, Judecatorul Adrian Bordea si de catre directorul Serviciului Roman de Informatii, George Cristian Maior, fiind incheiat la data de 18 decembrie 2014. La solicitarea tuturo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro