Consiliul National Maghiar din Transilvania: Victor Ponta a adus insulte fara precedent premierului Ungariei

Consiliul National Maghiar din Transilvania: Victor Ponta a adus insulte fara precedent premierului Ungariei

Potrivit unei rezolutii adoptate de Prezidiul CNMT si transmise, duminica, premierul Victor Ponta a erodat si mai mult autoritatea sa de prim-ministru, care a fost oricum subminata de acuzatiile de coruptie, scrie Mediafax. Reprezentantii CNMT sustinu ca, prin "populismul sau ieftin", Victor Ponta doreste sa distraga atentia populatiei nemultumite de la problemele politicii interne, de la sistemul de sanatate aflat in ruine sau de la haosul care domneste in sistemul de educatie, precum si de la propriul sau caz de coruptie.

acum 96 luni (20 Sep 2015)

Potrivit unei rezolutii adoptate de Prezidiul CNMT si transmise, duminica, premierul Victor Ponta a erodat si mai mult autoritatea sa de prim-ministru, care a fost oricum subminata de acuzatiile de coruptie, scrie Mediafax. In loc sa contribuie in mod semnificativ la rezolvarea unei situatii de criza care pune in pericol intregul continent, Ponta calomniaza primul-ministru al Ungariei, care a actionat in temeiul prevederilor dreptului international. Astfel, premierul Victor Ponta a erodat si mai mult autoritatea sa de prim-ministru, care a fost oricum subminata de acuzatiile de coruptie. El a provocat tensiuni inutile intr-un moment in care s-ar fi putut gandi la soarta propriei natiuni si s-ar fi putut concentra asupra prevenirii impactului negativ pe care anumite sentimente generate de valul de migratie actual l-ar putea avea asupra milioanelor de cetateni romani emigrati in Europa", se arata in rezolutie.

Reprezentantii CNMT sustinu ca, prin "populismul sau ieftin", Victor Ponta doreste sa distraga atentia populatiei nemultumite de la problemele politicii interne, de la sistemul de sanatate aflat in ruine sau de la haosul care domneste in sistemul de educatie, precum si de la propriul sau caz de coruptie.

"In acest sens, atragem atentia asupra faptului ca anumite actiuni intreprinse de premier sunt cercetate de catre DNA, in plus, el a si fost chemat in judecata de aceasta institutie.

"Ii indemnam, totodata, si pe partenerii nostri romani sa procedeze la fel, deoarece spiritul european si cultura europeana se afla in pericol - protejarea acestora fiind interesul nostru comun, al romanilor si al maghiarilor. Salutam masurile intreprinse de Guvernul Ungariei si dorim sa accentuam pe aceasta cale ca si in aceste zile de cumpana patria-mama poate conta pe sprijinul si solidaritatea maghiarilor din Transilvania", se mentioneaza in rezolutia Prezidului CNMT. Daca liderii politici din Europa ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro