Consiliul Judetean Galati, dizolvat dupa un proces al fostului primar. Marius Stan: "Le fac plangeri penale la toti"

Consiliul Judetean Galati, dizolvat dupa un proces al fostului primar. Marius Stan:

Dupa ce consilierii judeteni i-au invalidat mandatul de consilier judetean, Marius Stan a parasit sala de sedinta, cum era firesc, dar in procesul verbal a fost trecut ca si cum nu ar fi fost deloc la sedinta de constituire a forului deliberativ judetean. Daca hotararea Tribunalului va fi confirmata de Curtea de Apel, in eventualitatea in care Consiliul Judetului va ataca decizia, toate hotararile adoptate de noul for deliberativ judetean dupa validare, dar si cele luate de noul presedinte al institutiei, vor fi lovite de nulitate.

acum 92 luni (12 Aug 2016)

S-a ajuns in aceasta situatie in urma unei hotarari ilegale a consilierilor judeteni, care au decis sa invalideze mandatul de consilier judetean al fostului primar al municipiului Galati, Marius Stan, ales pe listele UNPR.

Decizia de invalidare a mandatului lui Marius Stan a fost luata de consilierii PSD, majoritari in noul for deliberativ judetean ales dupa alegerile locale din 5 iunie, iar motivul care a stat la baza ei este politic: fostul primar Stan reusise intr-o prima faza sa blocheze constituirea forului deliberativ judetean, cu sprijinul reprezentantilor PNL.

Pe 5 august, a fost primul termen de judecata in dosar, iar magistratii Tribunalului Galati au decis cinci zile mai tarziu sa anuleze atat hotararea de constituire a Consiliului Judetului Galati, cat si pe cele de numire a presedintelui si vicepresedintilor forului deliberativ judetean.

"Le voi cere cateva zeci de mii de euro ca daune morale"

Hotararea poate fi atacata cu recurs in 15 zile de la comunicare, dar sansele ca decizia primei instantei sa se mai schimbe sunt infime. I-a dat in judecata si, dupa trei ani de procese, a obtinut 15.000 de euro ca daune morale.

Presedintele Consiliului Judetului Galati, Costel Fotea (PSD), n-a avut prea multe de spus legat de votul ilegal al colegilor sai: "Nu am primit inca hotararea. Intrebat de maniera in care s-a decis invalidarea mandatului de consilier judetean a lui Marius Stan, Dorin Otrocol a raspuns sec: "Sunt in concediu".

Un aspect asupra caruia procurorii anticoruptie se vor opri cu siguranta este si faptul ca Marius Stan a fost trecut absent in procesul verbal intocmit la sedinta de constituire a Consiliului Judetului Galati, desi acesta era prezent.

Dupa ce consilierii judeteni i-au invalidat mandatul de consilier judetean, Marius Stan a parasit sala de sedinta, cum era firesc, dar in pr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro