Consiliul Europei cere ancheta dupa afirmatiile lui Ion Iliescu privind inchisorile CIA

Consiliul Europei cere ancheta dupa afirmatiile lui Ion Iliescu privind inchisorile CIA

Citeste si: Fostul sef al SRI, George Maior, la Adevarul Live, despre afirmatiile lui Iliescu privind inchisorile CIA: Nu au existat asemenea centre speciale Cat de dur este razboiul informational declansat de Rusia?

acum 106 luni (25 Apr 2015)

Presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Anne Brasseur, saluta afirmatia fostului presedinte Ion Iliescu privind prezenta unui centru CIA in Romania si cere autoritatilor romane sa efectueze o investigatie serioasa, informeaza un comunicat al APCE, potrivit Mediafax.

Ion Iliescu a aprobat "in principiu", in anul 2003, o solicitare a SUA privind crearea unui centru al CIA in Romania, fara a sti ca urma sa fie vorba de vreo unitate pentru detentie, detaliile proiectului stabilindu-le Ioan Talpes, la acea vreme sef al Administratiei prezidentiale, scrie Der Spiegel, potrivit Mediafax.

Fostul director al SRI George Maior a declarat, vineri, la Adevarul Live, ca nu s-au aprobat centre speciale ale CIA in Romania. Mi-as ingadui, din postura de cetatean, sa le spun celor care discuta sa fie ponderati", a spus Maior, la Adevarul Live.

De asemenea, premierul Victor Ponta a spus ca, in cei trei ani de cand conduce Guvernul, nu a avut niciodata informatii legate de existenta unor inchisori sau facilitati CIA in Romania.

"In trei ani, nu am avut niciodata informatii legate de existenta unor inchisori sau facilitati. Daca au fost sau nu au fost inainte, nu stiu", a spus Ponta.

Citeste si:

Fostul sef al SRI, George Maior, la Adevarul Live, despre afirmatiile lui Iliescu privind inchisorile CIA: Nu au existat asemenea centre speciale

Cat de dur este razboiul informational declansat de Rusia? Ce vrea Vladimir Putin de la noi Exista partide romanesti finantate de la Moscova? Acestea au fost doar cateva dintre intrebarile la care a raspuns George Maior, fost director al Serviciului Roman de Informatii, in cadrul emisiunii Adevarul Live. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro