Consilierul prezidential Leonard Orban, despre adoptarea Ordonantei 13: Nu cred ca puteam sa ne facem un deserviciu mai mare. Am dat argumente celor care ne-au blocat aderarea la spatiul Schengen

Am aratat ca nu sunt ireversibile si ca oricand se poate intampla ceva ca lucrurile sa se intoarca", a afirmat Leonard Orban, intrebat in legatura cu posibilitatea ridicarii Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) si Ordonanta 13. Intotdeauna exista o anumita neincredere, dupa ce s-a intamplat ce s-a intamplat, evident exista semne de intrebare si evident ca nu sterg cu buretele odata ce ordonanta a fost abrogata, ca exista temeri ca lucrurile s-ar putea repeta", a mai spus Orban.

acum 69 luni (12 Mar 2017)

Adoptarea Ordonantei 13, care prevedea modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, a facut un deserviciu mare Romaniei, intrucat a dat argumente celor din Uniunea Europeana care au blocat aderarea tarii la spatiul Schengen, a declarat, duminica, la Digi24, consilierul prezidential Leonard Orban. Practic, am dat argumente celor care au spus si care ne-au blocat in ceea ce priveste spatiul Schengen ca nu suntem convinsi ca progresele, care sunt remarcabile, sunt ireversibile. Am aratat ca nu sunt ireversibile si ca oricand se poate intampla ceva ca lucrurile sa se intoarca", a afirmat Leonard Orban, intrebat in legatura cu posibilitatea ridicarii Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) si Ordonanta 13.

Cu toate acestea, el a precizat ca este un lucru "vazut pozitiv" ca OUG 13 a fost abrogata.

"E bine ca OUG 13 a fost abrogata si e un lucru care a fost vazut pozitiv. E evident ca s-a consolidat lipsa de incredere in faptul ca noi suntem capabili sa asiguram aceasta ireversibilitate. Intotdeauna exista o anumita neincredere, dupa ce s-a intamplat ce s-a intamplat, evident exista semne de intrebare si evident ca nu sterg cu buretele odata ce ordonanta a fost abrogata, ca exista temeri ca lucrurile s-ar putea repeta", a mai spus Orban.

In ceea ce priveste Mecanismul de Cooperare si Verificare, consilierul presedintelui Iohannis sutine ca "mai devreme sau mai tarziu" va trebui sa se finalizeze.

"Parerea mea personala este ca mai devreme sau mai tarziu acest mecanism trebuie sa se finalizeze, pentru ca el este tratat intr-o cheie politica — nu numai la Bucuresti, si de catre state membre si institutii europene. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro