Consilierii de la Primaria Capitalei au aprobat imprumutul pentru RADET
Primăria Capitalei va cere un imprumut de 248 milioane de lei de la Ministerul de Finanţe, iar banii vor fi alocaţi pentru cheltuielile curente privind asigurarea furnizării energiei termice in sezonul rece, relatează Mediafax. După aprobarea imprumutului preşedintele CA al RADET a precizat din nou că acesta este doar un prim pas, dar că speră că lucrurile se vor rezolva, iar sumele disponibile pană la sfarşitul anului, respectiv 248 de milioane din imprumt şi 60 de milioane existenţi in bugetul PMB, vor oferi suficient spaţiu pentru ca ELCEN şi Romgaz să asigure RADET funcţionarea fără probleme pană in primăvară. El a precizat că, in medie, se petrec 20 - 30 de avarii pe zi, iar pierderea de apă de adaos la un debit de 18.000 de tone pe oră este de aproximativ 1.500 - 1.800 de tone pe oră, adică aproximativ 10%.
Primăria Capitalei va cere un imprumut de 248 milioane de lei de la Ministerul de Finanţe, iar banii vor fi alocaţi pentru cheltuielile curente privind asigurarea furnizării energiei termice in sezonul rece, relatează Mediafax.
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, in şedinţa de luni, proiectul de hotărare privind contractarea imprumutului de la Ministerul Finanţelor Publice, cu dobanda ROBOR plus 3%, care ar trebui achitat in maximum 20 de ani.
Citește și: Primarul interimar al Capitalei cere demisia șefului RADET
Inainte de votul consilierilor generali preşedintele consiliului de administraţie al RADET Gabriel Dumitraşcu a precizat că acest imprumt constituie 50% din rezolvarea problemei RADET.
"Se rezolvă 50% pentru că pentru a introduce suma in circuitul financiar va fi nevoie de o rectificare bugetară dar şi de aprobarea bugetului RADET pe 2015", a explicat Dumitraşcu.
Citește și: Primarul interimar al Capitalei, ieșire nervoasă la radio, cu privire la RADET
Unul dintre consilierii generali, Giugulea Mihai, a precizat că o parte dintre problemele RADET ar fi cauzate şi de către ELCEN, iar o atenţie mai sporită acolo ar ajuta să se stabilească "care sunt firmele care căpuşează ELCEN" precizand că cineva le acoperă.
Proiectul de hotărare a fost votat după adoptarea unui amendament prin care a fost introdus incă un articol care prevede că drepturile şi obligaţiile părţilor trebuie să se stabilească printr-o convenţie de imprumut.
La finalul şedinţei CGMB primarul interimar Ştefănel Dan Marin a precizat că in cursul zilei de marţi urmează să fie trimisă solicitarea primăriei către Ministerul de Finanţe şi teoretic ar trebui ca la inceputul lunii decembrie ministerul să comunice suma pe care o va acorda ca imprumut primăriei.
Unul dintre consilieri a semnalat inainte de vot că dobanda pentru acest ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro