Conservatorii si liberalii din USR au lansat clipuri video. "Institutia casatoriei trebuie intarita, nu diluata prin masuri de inspiratie marxist-leninista"

Conservatorii si liberalii din USR au lansat clipuri video.

(...) Traim in ultima vreme sub imperiul unei frici, care pare ca doreste sa fie dusa de Coalitia pentru Familie, o coalitie care deci doreste sa pregneze societatea romaneasca de frica, de asteptari cu totul nejustificate, doreste sa ne faca sa functionam sub imperiul temerii", a spus Vlad Alexandrescu, intr-un clip postat pe Facebook. El a spus ca, in cazul in care un organism de conducere al partidului superior Biroului National va anula decizia de pozitionare a formatiunii pe problema familiei, el se va intoarce in USR, precizand ca in caz contrar va astepta sa apara un partid in care sa se regaseasca.

acum 32 luni (7 Aug 2017)

Cei aproximativ 1.800 de membri USR vor avea de raspuns la doua intrebari: 1. Referendumul intern din USR se va desfasura electronic, fiecare membru primind un user si o parola cu care se vor conecta la un sistem securizat unde va putea vota o singura data fara posibilitatea de a reveni asupra deciziei exprimate. Sambata, vicepresedintele USR Vlad Alexandrescu a facut un apel catre membrii partidului de a se pozitiona impotriva modificarii Constitutiei pe tema familiei, in cadrul referendumului intern, afirmand ca prin asta nu s-ar pune problema legalizarii casatoriilor gay, ci trebuie sa opuna rezistenta Coalitiei pentru Familie, care devine o forta politica "obscura", finantata "de la Rasarit" si care vrea sa imprime frica in societatea romaneasca. (...) Traim in ultima vreme sub imperiul unei frici, care pare ca doreste sa fie dusa de Coalitia pentru Familie, o coalitie care deci doreste sa pregneze societatea romaneasca de frica, de asteptari cu totul nejustificate, doreste sa ne faca sa functionam sub imperiul temerii", a spus Vlad Alexandrescu, intr-un clip postat pe Facebook. Membrii USR, impartiti in trei tabere - sustinatorii lui Cristian Ghinea, cei ai lui Clotilde Armand si cei ai lui Nicusor Dan - au depus la partid trei platforme pentru a-si stabili ideologia formatiunii, in conditiile in care primii se definesc a fi "latura conservatoare", ceilalti se considera liberali, iar Nicusor Dan - sustinatorul "unitatii in diversitate", au precizat, pentru News.ro, surse din conducerea Uniunii Salvati Romania. Astfel, liberalii din USR au reiterat ca vor milita pentru pozitionare impotriva modificarii Constitutiei pe tema familiei la referendumul intern al partidului, in timp ce latura conservatoare a sustinut "intarirea casatoriei si a familiei, principalul fundament al societatii". Referendumul intern din USR a fost declansat la inceputul lunii iunie de peste 200 de membri ai partidului, semnatari ai unei initiative a filialei Suceava. Fondatorul USR a demisi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro