Conservatorii lui Daniel Constantin fuzioneaza astazi cu liberalii lui Calin Popescu Tariceanu

Conservatorii lui Daniel Constantin fuzioneaza astazi cu liberalii lui Calin Popescu Tariceanu

In economie, lucrurile se schimba pentru ca avem o noua generatie, competitie, observam ca Romania de dupa 2008 a reusit sa se schimbe intr-un mod esential, competitia sa aduca la suprafata noi intreprinzatori care au reusit sa repuna in miscare intreaga economie romaneasca. "Va propun sa participati alaturi de mine si de conducerea PC la infiintarea pentru prima data in Romania a unui partid a carei identitate europeana sa nu fie pusa la indoiala, un partid de centru dreapta, parte a partidului european ALDE care lupta la nivel european pentru o democratie autentica pentru respectarea drepturilor cetatenesti", le- a spus Daniel Constantin delegatilor la congresul PC in care se voteaza fuziunea cu PLR. "Voiam sa va spun ca suntem pozitionati corect in momentul de fata pe temele esentiale care framanta societatea, suntem partidul cel mai vocal care apara drepturile si libertatile cetatenesti, suntem cei care spun fara echivoc ca nu putem sa acceptam ca lupta impotriva coruptiei sa fie insotita de abuzuri. Ma intereseaza ca tara mea sa fie prospera si sa se poata mandri ca acorda libertate fiecarui individ si cred ca este nevoie de un partid liberal puternic care sa apere aceste valori!", a incheiat Tariceanu. Statul de drept inseamna statul cu institutii puternice pentru apararea si promovarea drepturilor si libertatilor individului, nu ceea ce face PNL astazi, care pare sa aplaude de cate ori se aude zgomot de catuse.

acum 106 luni (19 Jun 2015)

Congresul de fuziune PLR-PC s-a incheiat cu un discurs acid al co-presedintelui sau, proaspat uns, Calin Popescu Tariceanu. O alta tinta a sa a fost si presedintele Klaus Iohannis de care s-a declarat dezamagit pe motiv ca acesta ar fi sustinut pozitia premierului britanic David Cameron cu privire la restrictionarea ajutoarelor sociale acordate romanilor din Marea Britanie.

UPDATE 14.15 Congresul de fuziune s-a incheiat cu un discurs al co-presedintelui ALDE Calin Popescu Tariceanu.

"Poate astazi foarte multa lume se uita la noi, la proiectul pe care-l incepem, dar mai ales, cred ca romanii se uita la noi cu speranta si incredere pentru ca temele pe care le-am sustinut public reprezinta esenta schimbarilor din economie si Justitie. In economie, lucrurile se schimba pentru ca avem o noua generatie, competitie, observam ca Romania de dupa 2008 a reusit sa se schimbe intr-un mod esential, competitia sa aduca la suprafata noi intreprinzatori care au reusit sa repuna in miscare intreaga economie romaneasca. Toti vor un lucru: mai multa libertate de a intreprinde sau de a munci. Aici am ramas neplacut surprins de afirmatiile presedintelui Romaniei la intalnirea cu David Cameron in care, daca am inteles bine, sper sa nu gresesc, a acceptat punctul de vedere al Marii Britanii care doreste sa introduca restrictii in ce priveste ajutoarele sociale pentru romanii din Marea Britanie. Daca ei isi platesc obligatiile catre stat, trebuie sa aiba aceleasi drepturi ca si ceilalti cetateni europeni.

"Daca, in trecut, Justitia se facea prin negociere, astazi putem saluta acest demers de combatere a coruptiei. In luarile mele de pozitie am subliniat necesitatea continuarii luptei impotriva coruptiei, dar aceasta nu poate fi insotita de abuzuri si de excese la adresa cetatenilor obisnuiti. Schimbarea de care avem nevoie nu trebuie sa insemne incarcerarea cetatenilor obisnuiti luni intregi fara ca acestia sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro