Congres USR cu fosti membri PSD, PNL, nostalgici comunisti, neveste si demisii
In mediul privat, acolo de unde isi trage seva USR, nu prea a performat daca tinem cont de venitul sau din 2015, facut public in declaratia de avere pe care a completat-o in calitate de candidat la alegerile parlamentare. Incepem cu liderul filialei Pantelimon, Lucian Zelinca, fost membru al Partidului Democratiei Sociale, un partid neocomunist format de fostii activisti de partid Octav Cozmanca, Tudor Mohora, Ion Sasu si ultimul secretar general al UTC, Ion Toma, formatiune care a fost preluata in 2016 de Marian Vanghelie dupa plecarea lui din PSD. Mai precis, in noaptea de 31 ianuarie, dupa ce Guvernul Grindeanu a votat abominabila OUG privind modificarea Codului Penal, presedintele de atunci al USR Ilfov s-a napustit cu alti doi-trei bezmetici sa rupa gardul de la Guvern. Aduse de tot felul de "fosti" de la alte partide, metodele politice verificate in PNL, PSD si Partidul Dreptatii Sociale sunt foarte usor de aplicat printre naivii din USR.
Sloganul USR a fost pus in practica de participantii la ce de-al doilea congres al organizatiei USR Ilfov. Printre delegati s-au aflat fosti penelisti, pesedisti si neocomunisti, unii cot la cot cu partenerii de viata, care au pus umarul la alegerea unui nou sef de filiala.
Organizarea congresului, girata de Mihai Moldovan, membru in Biroul National al USR, a avut numeroase deficiente, fapt remarcat si de multi participanti. Statutul USR prevede vot secret, dar oamenii n-au tinut cont de aceasta reglementare, iar Mihai Moldovan nu a parut deranjat de acest lucru. Se putea vedea ce voteaza colegii, mai mult, unele filiale aveau stabilite preferintele si stateau unul langa altul pe scaune cand completau buletinele de vot. Mai mult, conform unor alte relatari, unii dintre votanti si-au demonstrat fidelitatea aratandu-le candidatilor buletinele de vot (ma rog, niste hartii fara antet sau numar de inregistrare). Apropo de transparenta, accesul presei a fost interzis, informatiile insa s-au strecurat pe filmulete postate pe internet si in relatarile participantilor, iar pe baza acestora am putut face aceasta prezentare. Ultimul, un personaj insorit, care in loc de program politic a povestit delegatilor ceva gen "Amintiri din copilarie" in varianta personala. Pardon, a avut si o propunere primita cu urale de cei prezenti: iesire la picnic organizata de partid. Din totalul de 40 de delegati, 10 au fost din filiala Popesti-Leodeni, adica 25%. Aceasta filiala a luat in alegerile parlamentare 3.000 de voturi si a avut 10 delegati, in timp ce Buftea a luat tot 3.000 de voturi si a avut trei delegati.
Mai experimentatul politic Ciprian Necula, care la nici 30 de ani se afla la al doilea partid in cariera sa, a invins. Despre experienta politica a acestuia am scris mai sus, de mentionat ca a fost si presedintele Organizatiei Studentesti PNL Iasi, despre experienta profesionala las actele depuse de el sa vorbeasca. Se pare ca maximul sau profesional a fost a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro