Conflictul Turco-Irakian se AGRAVEAZA. Bagdadul denunta o INVAZIE, Ankara sustine ca este un AJUTOR

Conflictul Turco-Irakian se AGRAVEAZA. Bagdadul denunta o INVAZIE, Ankara sustine ca este un AJUTOR

Turcia sustine ca are datoria de a-si apara soldatii din jurul orasului irakian Mosul, ocupat de ISIS, si ca acestia au doar misiunea de a antrena, dupa ce Bagdadul a cerut Ankarei retragerea imediata a tuturor trupelor sale.

acum 54 luni (7 Dec 2015)

Turcia sustine ca are datoria de a-si apara soldatii din jurul orasului irakian Mosul, ocupat de ISIS, si ca acestia au doar misiunea de a antrena, dupa ce Bagdadul a cerut Ankarei retragerea imediata a tuturor trupelor sale. Ankara a explicat ca aceasta este doar o rotatie de rutina in cadrul unui program existent de mai multa vreme de a ajuta Irakul sa elibereze Mosul, si ca trupele au rolul de a-i apara pe consilierii militari turci.

Insa regimul irakian sustine ca desfasurarea trupelor turce s-a produs fara acordul sau, si ca acestea trebuie retrase "imediat". Duminica premierul Haider Al-Abadi a declarat ca tara sa s-ar putea adresa Consiliului de Securitate ONU, daca trupele Ankarei nu sunt retrase in interval de 48 de ore, si a vorbit despre o violare teritoriala.

Insa ministrul de Externe turc Mevl├╝t Cavusoglu sustine ca Abadi a cerut in repetate randuri un sprijin mai activ al Turciei impotriva ISIS si ca alte tari au jucat un rol in aceasta reactie ciudata a Irakului. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro