Conflictul de interese si incompatibilitatea, prescrise dupa 3 ani. Cum argumenteaza Nicolicea

Conflictul de interese si incompatibilitatea, prescrise dupa 3 ani. Cum argumenteaza Nicolicea

Comisia de administratie din Senat, unde PSD si ALDE au majoritatea, a dat aviz pozitiv, la jumatatea lunii martie, pe o initiativa legislativa, semnata de peste 100 de parlamentari, care prevede ca faptele savarsite de demnitari ce determina conflictul de interese sa se prescrie in termen de 3 ani.

acum 51 luni (4 Apr 2018)

Propunerea lui Radulescu a fost asumata de Eugen Nicolicea, presedinte al Comisiei juridice din Camera Deputatilor, cel care a adus o mica modificare proiectului elaborat de colegul sau din PSD. 1 ce determina existenta conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate se prescriu in termen general de 3 ani de la data savarsirii lor, in conformitate cu art. 2517 din Legea Codului Civil", este noua forma a amendamentului care prevede prescrierea conflictului de interese si a starii de incompatibilitate. In sprijinul sau a sarit si Marton Arpad, deputat al UDMR, in timp ce Stelian Ion, deputat al USR, a cerut ca termenul de prescriptie sa fie de sase ani. Cu toate ca PNL si USR s-au opus proiectului de lege, majoritatea PSD-ALDE, cu sprijinul UDMR, a dat raport de admitere a initiativei care va merge la vot in plenul Camerei Deputatilor, primul for care se pronunta pe aceasta.

Proiect similar, la Senat

Un proiect similar se afla si in comisiile de specialitate de la Senat. Comisia de administratie din Senat, unde PSD si ALDE au majoritatea, a dat aviz pozitiv, la jumatatea lunii martie, pe o initiativa legislativa, semnata de peste 100 de parlamentari, care prevede ca faptele savarsite de demnitari ce determina conflictul de interese sa se prescrie in termen de 3 ani. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro