Conflict pe fata intre Vlad Alexandrescu si Corina Suteu: "Nu va mai ramane nimic din toate proiectele pe care le-am inceput", considera fostul ministru

Conflict pe fata intre Vlad Alexandrescu si Corina Suteu:

UPDATE: Antropologul Vintila Mihailescu a declarat, miercuri, privind rezultatul celui de-al doilea concurs pentru ocuparea postului de manager al Muzeului National al Taranului Roman (MNTR), care il da castigator pe Virgil Nitulescu, ca persoana care a primit functia este cea mai buna in si pentru sistem. S-a dus demult vremea acestui moment de gratie al noului ministru Corina Suteu Contactat de News.ro, Virgil Nitulescu nu a dorit sa faca nicio precizare legat de rezultatul concursului si a mentionat ca exista o perioada de depunere a contestatiilor, de 5 zile lucratoare.

acum 59 luni (27 Jul 2016)

UPDATE: Antropologul Vintila Mihailescu a declarat, miercuri, privind rezultatul celui de-al doilea concurs pentru ocuparea postului de manager al Muzeului National al Taranului Roman (MNTR), care il da castigator pe Virgil Nitulescu, ca persoana care a primit functia este cea mai buna in si pentru sistem.

Virgil Stefan Nitulescu, care a ocupat functia de director MNTR in anul 2010, functie din care a fost eliberat printr-un ordin emis de ministrul Culturii in data de 17 martie 2015, dupa ce activitatea lui la conducerea muzeului, pe anul 2013, a fost evaluata cu nota 7,07, a fost numit manager interimar al institutiei, pana la organizarea unui nou concurs pentru ocuparea postului.

"La al doilea concurs pentru desemnarea managerului Muzeului National al Taranului Roman, dupa ce primul care l-a dat clar castigator pe Vintila Mihailescu in fata lui Virgil Nitulescu a fost casat, o alta comisie de concurs l-a declarat castigator pe cel de-al doilea. Ministrul Corina Suteu a facut exact ce a dorit sistemul", a notat, miercuri dimineata, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu.

El a facut o paralela intre situatia in care se afla MNTR si Muzeul National de Istorie a Romaniei, unde dupa ce fostul manager Ernest Oberlander Tarnoveanu a obtinut nota 6.80, "nota dupa care ministrul era obligat potrivit legii sa il demita", insa Corina Suteu l-a numit tot pe el interimar pentru o perioada de 4 luni.

"Se alege praful de toata reforma pe care am pornit-o", mai scrie Vlad Alexandrescu. Presedintele Klaus Iohannis a spus, cu prilejul depunerii juramantului ei, ca domeniul de care se ocupa ministerul Culturii are nevoie de reforma.

Vlad Alexandrescu vorbeste despre o "frica atavica", urmare a "amenintarii pe care acei directori pare ca o reprezinta", dar si despre un control radical al deciziei de catre grupuri de interese.

El a ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro