Confesiunile unui hacker politic: spionaj, manipulari si dezinformari care au castigat alegeri
Aflat intr-o inchisoare din Bogota, in Columbia, hackerul Andres Sepulveda, in varsta de 31 de ani, le-a relatat jurnalistilor Jordan Robertson, Michael Riley si Andrew Willis cum a fost implicat timp de opt ani in actiuni de manipulare a opiniei publice, de interceptare, de infiltrare si de piraterie cibernetica la cel mai inalt nivel. "Treaba mea era sa fac publice activitatile murdare ale unor candidati, sa efectuez operatiuni de manipulare psihologica, de propaganda neagra, sa lansez zvonuri, adica sa fac toata partea sumbra a politicii pe care nimeni nu si-o poate imagina", marturiseste Andres Sepulveda.
Aflat intr-o inchisoare din Bogota, in Columbia, hackerul Andres Sepulveda, in varsta de 31 de ani, le-a relatat jurnalistilor Jordan Robertson, Michael Riley si Andrew Willis cum a fost implicat timp de opt ani in actiuni de manipulare a opiniei publice, de interceptare, de infiltrare si de piraterie cibernetica la cel mai inalt nivel. El spune ca a lucrat doar pentru lideri de dreapta din America Latina, pentru ca motivatia sa era in primul rand politica, apoi financiara.
Cariera de hacker a lui Andres Sepulveda a inceput in 2005, cu furt de date si informatii in timpul unei campanii electorale, scrie Bloomberg. El a fost remarcat de consultantul politic venezuelean Juan Jose Rendon, care l-a angajat pentru numeroase "campanii murdare" in favoarea unor partide conservatoare din America Latina. Hackerul columbian sustine ca a participat din umbra la campanii electorale din Nicaragua, Panama, Honduras, Salvador, Columbia, Costa Rica, Guatemala, Venezuela si Mexic. In aceste tari, el a calatorit mereu cu pasapoarte false, a operat la distanta de staffurile de campanie si a fost platit doar cash.
"Treaba mea era sa fac publice activitatile murdare ale unor candidati, sa efectuez operatiuni de manipulare psihologica, de propaganda neagra, sa lansez zvonuri, adica sa fac toata partea sumbra a politicii pe care nimeni nu si-o poate imagina", marturiseste Andres Sepulveda. Presedintele Hondurasului, Juan Orlando Hernandez, ales in 2013, a beneficiat de asemenea de serviciile sale, dezvaluie hackerul columbian. Dar marele sau regret este ca nu a reusit sa impiedice victoria lui Hugo Chavez in alegerile din 2012, in pofida piratarii contului de Twitter asociat defunctului presedinte venezuelean. Potrivit lui Selpuveda, firma lui Rendon a beneficiat, in timpul campaniei prezidentiale din 2012, de 600.000 de dolari din partea Partidului Revolutionar Institutional (PRI) al actualului presedinte al Mexicului pentru a sub... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro