Confesiunile lui Radu Beligan la Vaslui: "Daca viata e o calatorie scurta, trebuie sa-ncercam s-o facem la clasa intai"

Confesiunile lui Radu Beligan la Vaslui:

Ultima amintire a vasluienilor cu marele actor Radu Beligan este legata de prezenta la editia din 2012 a Festivalului International de Umor "Constantin Tanase". A fost o mare onoare pentru mine sa-l intalnesc, sa-i vorbesc si cred ca Radu Beligan este o institutie in sine, ca teatrul romanesc isi va povesti istoria rasplatind nemurirea lui Radu Beligan", a declarat pentru Adevarul, Lucian Onciu, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui si unul dintre organizatorii Festivalului de Umor de la Vaslui.

acum 93 luni (20 Jul 2016)

Ultima amintire a vasluienilor cu marele actor Radu Beligan este legata de prezenta la editia din 2012 a Festivalului International de Umor "Constantin Tanase". Atunci, marele actor a urcat pentru ultima data pe scena Casei de Cultura "Constantin Tanase" cu piesa "Confesiuni despre viata si arta". Imi ramane in minte ca un profesionist cu mare respect pentru publicul si scena de teatru.Vizibil slabit fizic imi aduc aminte de acuratetea nuantelor din vocea inconfundabila. A fost o mare onoare pentru mine sa-l intalnesc, sa-i vorbesc si cred ca Radu Beligan este o institutie in sine, ca teatrul romanesc isi va povesti istoria rasplatind nemurirea lui Radu Beligan", a declarat pentru Adevarul, Lucian Onciu, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui si unul dintre organizatorii Festivalului de Umor de la Vaslui.

FOTO Radu Beligan, in cadrul "Saptamanei comediei cinematografice", desfasurate la Vaslui

Radu Beligan a fost prezent atunci si la manifestarile dedicate "Saptamanei comediei cinematografice", desfasurate la Vaslui, cand a fost prezentata prima ecranizare cinematografica a oferei "O noapte Furtunoasa", film realizat in 1943, in regia lui Jean Georgescu.

Vizibil obosit dupa spectacolul sustinut cu o seara inainte pe scena Casei de Cultura "Constantin Tanase" Vaslui, actorul nu a vorbit prea mult. A primit insa cu modestie omagiul adus de primarul municipiului Vaslui, o placheta omagiala ca semn de recunosta si consideratie pentru activitate pusain slujba culturii romanesti. Va multumesc", a spus artistul care, in seara precedenta, isi incheia spectacolul cu o multumire adresata publicului vasluian: "Va multumesc pentru toate invatamintele cu care dulce m-ati impovarat de-a lungul atator ani.

Dupa spectacol, Radu Beligan a ramas in mijlocul spectatorilor vasluieni oferind autografe, zambete si acceptand sa faca fotografii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro