Confesiunea profesoarei din Satu Mare care a luat 10 la "scris", dar a picat examenul pentru directori in scoli: "Am ajuns la mana a doi domni din primarie"

Confesiunea profesoarei din Satu Mare care a luat 10 la

Sistemul de invatamant trebuia sa cunoasca in aceasta toamna o revolutie, un nou mod de a fi condus, dupa ce toti cei care au considerat ca sunt suficienti de buni pentru a fi directori au fost nevoiti sa sustina examenul pregatit de minister. Dupa ce a obtinut punctajul maxim la proba de prezentare a CV-ului, unde a luat 45 de puncte din tot atatea posibile pentru cineva fara doctorat, Diana Dutescu s-a prezentat in fata comisiei pentru interviu "Am ajuns la mana a doi domni din primarie, care din dorinta de a ma subclasa, mi-au dat nota 5, nota de care aveau nevoie pentru a-mi scadea media suficient de mult pentru a ma situa pe locul doi, dupa contracandidata mea, cu 1,70 puncte diferenta.

acum 45 luni (2 Nov 2016)

Sistemul de invatamant trebuia sa cunoasca in aceasta toamna o revolutie, un nou mod de a fi condus, dupa ce toti cei care au considerat ca sunt suficienti de buni pentru a fi directori au fost nevoiti sa sustina examenul pregatit de minister. Unul din scopurile acestui examen a fost acela de depolitizare a sistemului de invatamant, dar realitatea ne demonstreaza ca s-au gasit metode ca tot factorul politic sa fie cel decisiv.

In judetul Satu Mare a existat o singura persoana care a obtinut nota 10 la examenul scris pentru postul de director, aceasta optand pentru posturile de director de la Piscolt si Andrid. Este vorba de Diana Dutescu, o persoana cu 17 ani vechime in sistemul de invatamant, din care ultimii patru petrecuti in functia de director al scolii din localitatea Piscolt. Aceasta s-a pregatit pentru proba scrisa si a avut si inspiratia de moment pentru a raspunde la unele intrebari.

" Am emotii insa si pentru probele care urmeaza, fiindca am un contracandidat care e sustinut de domnul primar si de catre comisie.

Frica ei s-a materializat la proba de interviu a examenului de director. Dupa ce a obtinut punctajul maxim la proba de prezentare a CV-ului, unde a luat 45 de puncte din tot atatea posibile pentru cineva fara doctorat, Diana Dutescu s-a prezentat in fata comisiei pentru interviu

"Am ajuns la mana a doi domni din primarie, care din dorinta de a ma subclasa, mi-au dat nota 5, nota de care aveau nevoie pentru a-mi scadea media suficient de mult pentru a ma situa pe locul doi, dupa contracandidata mea, cu 1,70 puncte diferenta. De remarcat e faptul ca inspectorul de specialitate in management mi-a dat nota 9.80, iar ceilalti doi membri nota 9, respectiv 10", explica Diana Dutescu.

Primarul comunei, Cosmin Varga afirma ca si Diana Dutescu are membrii din familie angajati la primariei, la fel cum are si contracandidataei, Erdei Liana,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro