Confesiunea cinica a femeii care-l apara pe faimosul terorist Carlos Sacalul: "Nu are motive pentru remuscari. Guvernele omoara milioane de oameni"

Ulterior, colaborarea a fost extinsa si a vizat comiterea unor atacuri indreptate impotriva ziaristilor de la sectia romana a postului de radio Europa Libera, precum si asupra securistilor "defectori" Ion Serban si Gheorghe Mandache, asupra lui Emil Georgescu, Paul Goma, Nicolae Penescu (fost ministru de Interne in perioada interbelica si contestatar activ al regimului comunist din Romania), si a lui Serban Orascu. In absenta oricarui mandat de arestare, Ilici Ramirez Sanchez a fost arestat la Khartoum-Sudan in noaptea de 14 spre 15 august 1994, de catre functionari francezi ai DST (Directia de Supraveghere a Teritoriului, insarcinata cu supravegherea teritoriului francez), in cadrul unui plan organizat si finantat de CIA, dupa cum a declarat la vremea respectiva intr-un interviu unul dintre responsabilii sai, Cofer Black. CV A aparat statul iranian Nume: Isabelle Coutant-Peyre Data nasterii: 5 iulie 1953 Studiile si cariera: Licentiata in Drept, are un Master in Dreptul Afacerilor la Universitatea Paris X si un Master in istorie contemporana la Scoala Practica de Inalte Studii din Paris.

acum 32 luni (25 Mar 2018)

Isabelle Coutant-Peyre este avocata lui Carlos din 1997. Cu 15 ani inainte, in 1982, facuse parte din echipa de avocati care o apara pe Magdalena Kopp, viitoarea sotie a lui Carlos Sacalul. Ulterior, Magdalena Kopp i-a spus lui Carlos de avocata franceza, laudand-o pentru seriozitatea si loialitatea sa.

Arestat in Sudan in 1994 si extradat in Franta, Carlos ispaseste doua condamnari la inchisoare pe viata in Penitenciarul Poissy. - serviciul francez de contrainformatii) si a unui presupus informator in 1975. In martie 2017, Carlos Sacalul a fost din nou condamnat la inchisoare pe viata pentru atentatul din 1074 de la Drugstore Publicis (Paris), soldat cu doi morti si 34 de raniti.

Carlos Sacalul, unul dintre cei mai temuti teroristi din anii '70-'80 a avut o relatie stransa cu Nicolae Ceausescu, petrecand mai multe perioade de timp la Bucuresti. Pe parcursul colaborarii cu Securitatea, Carlos a primit peste 100 de pasapoarte "in alb", folosindu-le pentru multiple identitati.

Fostul general de Securitate Nicolae Plesita a declarat in repetate randuri ca in perioada 1981-1982 s-a intalnit de mai multe ori cu "Sacalul" si cu cativa dintre "locotenentii" acestuia. Spusele sale sunt confirmate de un raport al STASI (fostul serviciu secret est-german) din februarie 1981, raport in care sunt nominalizati doi dintre "locotenentii" lui Carlos: Abdul Hakim si Magdalena Kopp (alias Lilly), care ar fi vizitat Romania. "Pactul" stabilit de autoritatile comuniste de la Bucuresti cu "Sacalul", in cursul acelor intalniri, a cuprins initial promisiunea acestuia ca nu va intreprinde nici un fel de actiuni teroriste pe teritoriul tarii noastre, dar si atragerea teroristului intr-un complot care viza suprimarea generalului Pacepa. Ulterior, colaborarea a fost extinsa si a vizat comiterea unor atacuri indreptate impotriva ziaristilor de la sectia romana a postului de radio Europa Libera, precum si asupra secu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro