Conferinta NATO a elevilor: Situatie de criza - armele biologice. Cum au rezolvat liceeni romani problema

Conferinta NATO a elevilor: Situatie de criza - armele biologice. Cum au rezolvat liceeni romani problema

Simularea unei conferinte NATO a fost un exercitiu de debate si de diplomatie pentru elevii de liceu si studentii care au participat la "Bucharest Model Nato Conference". Cand au aflat care este situatia, prima data elevii au fost confuzi, nu stiau de ce sa se apuce mai intai, dar s-au descurcat destul de bine, intr-o ora si jumatate au scris si rezolutia si concluziile si le-au si prezentat in fata celorlalti delegati, chiar s-au descurcat mult mai repede decat ne-am asteptat", a explicat organizatoarea conferintei.

acum 61 luni (3 Feb 2015)

Simularea unei conferinte NATO a fost un exercitiu de debate si de diplomatie pentru elevii de liceu si studentii care au participat la "Bucharest Model Nato Conference". Ana Georgescu, eleva de la Liceul International de Informatica (ICHB), care a organizat Conferinta NATO a elevilor, spune ca in viitor se vor organiza astfel de reuniuni la nivel international.

"Motiunea de criza a fost o situatie in care Rusia testa niste bombe biologice pe un teren nepopulat, in seceret, si accidental una din aceste arme biologice a aterizat pe un sat rusesc de la granita, de unde un transport cu hrana de animale a plecat spre Europa. Respectivul virus produs de arma biologica afecta plantele, animalele si oamenii care mancau respectivele produse. Avea o perioada de incubare de cateva saptamani si ideea era ca Rusia a contactat NATO cand deja trei oameni murisera din cauza acestui virus si erau dispusi sa colaboreze pentru prevenirea infectiei. Cand au aflat care este situatia, prima data elevii au fost confuzi, nu stiau de ce sa se apuce mai intai, dar s-au descurcat destul de bine, intr-o ora si jumatate au scris si rezolutia si concluziile si le-au si prezentat in fata celorlalti delegati, chiar s-au descurcat mult mai repede decat ne-am asteptat", a explicat organizatoarea conferintei.

Unul dintre tinerii care a reprezentat Statele Unite, Tudor Obretin, elev in clasa a X-a la Colegiul National "Tudor Vianu" din Capitala, povesteste ca in cadrul conferintei liceenilor s-au respectat regulile de dezbatere dintr-o reuniune oficiala. Cand s-a anuntat situatia de criza, am facut cateva motiuni si cateva reguli care trebuiau respectate. Apoi, dupa sesiunea de debate care a durat in jur de doua ore, ne-am intalnit in sala de conferinte si am discutat pe partea de apararel", a povestit elevul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro