Confectioneaza martisoare pentru a merge in tabara. "Ne e mult mai greu acum sa strangem cei 2%, este inca o lovitura data non-profit-ului"

Confectioneaza martisoare pentru a merge in tabara.

La Organizatia TREBUIE din Slatina, un ONG cu o activitate de aproape 25 de ani, in atelierul de martisoare se lucreaza de zor, asa cum se intampla de cativa ani incoace. In zilele insorite tinerii ies in gradina (centrul de zi Sfanta Maria al Organizatiei TREBUIE functioneaza intr-o cladire generoasa, predata la un moment dat, prin protocol, Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, pentru a muta aici sectia de recuperare medicala copii, insa s-a renuntat la acest obiectiv, iar organizatia a decis sa foloseasca acea cladire, beneficiind si de o curte generoasa), ingrijesc florile si legumele, fac fel de fel de concursuri sportive.

acum 12 luni (13 Feb 2018)

La Organizatia TREBUIE din Slatina, un ONG cu o activitate de aproape 25 de ani, in atelierul de martisoare se lucreaza de zor, asa cum se intampla de cativa ani incoace. Martisoarele realizate de copiii si tinerii care vin in centrul de zi al organizatiei ajung ulterior in unitati scolare si la diverse institutii, fiind puse in vanzare. "Putin de aici, putin de colo, putin din donatii, putin din aportul parintilor, reusim", spune Liliana Nedelea, reprezentant al Organizatiei TREBUIE, care este alaturi de beneficiari inca de la infiintare.

Preotul Marin Bica, fondatorul ONG-ului, spune ca din acest an misiunea organizatiei a devenit si mai dificila, pentru ca sumele care se strangeau prin donarea celor 2% vor fi mult mai greu de adunat. Tinerii asteapta inca de pe acum acea vacanta si - spun cei care fac aici nu doar terapie cu acesti beneficiari, ci spun ca vin in familie - isi mai iau de lucru si acasa. Aproximativ 3.000 de martisoare vor fi realizate, greu de spus daca toate vor fi si vandute. Parintii suporta si ei o parte, 120 lei/luna, pe care ii platesc in functie de zilele in care copiii vin, altfel nu ne-am descurca", a mai declarat preotul.

O firma de transport ii preia pe beneficiari in fiecare dimineata de acasa, iar dupa patru-cinci ore in centrul de zi al organizatiei ajung, tot cu microbuzul, inapoi acasa, de luni pana vineri. In zilele insorite tinerii ies in gradina (centrul de zi Sfanta Maria al Organizatiei TREBUIE functioneaza intr-o cladire generoasa, predata la un moment dat, prin protocol, Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, pentru a muta aici sectia de recuperare medicala copii, insa s-a renuntat la acest obiectiv, iar organizatia a decis sa foloseasca acea cladire, beneficiind si de o curte generoasa), ingrijesc florile si legumele, fac fel de fel de concursuri sportive. "Avem 37 de tineri care vin in fiecare zi in centru, dar mai vin si altii. In timpul rezervat procesului educativ se oc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro