Conducta cu bani a baronului PSD Marian Oprisan s-a infundat. Camarila din jurul controversatului presedinte al Consiliului Judetean Vrancea e pe listele de la parlamentare

Marian Oprisan a mai primit alte doua verdicte de necolaborare si inainte de 2008, motivand ca nu figureaza in arhivele fostei Securitati, cu toate ca un anume capitan Doru Lungu, care il racolase, a declarat oficial ca "Marian Oprisan isi turna colegii de serviciu, facand greseli gramaticale in notele informative", pe cand era manechin la Fabrica de Confectii din Focsani. Pe 8 martie 2013, o descindere a mascatilor de la DIICOT la fabrica de alcool din Focsani a acestuia avea sa se lase cu arestarea a nu mai putin de opt persoane, in frunte cu Liviu Jatea, intr-un dosar de contrabanda cu alcool cu un prejudiciu de 8 milioane de euro. "In perioada 31 mai 2011 - 2 iunie 2011, inculpatul Lefter Alexandru, in calitate de inspector-sef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic si Vanatoare Focsani, a pretins inculpatului Ceteras Gheorghe suma de 25.000 euro si a primit de la acesta suma de 15.000 euro, in scopul semnarii si aplicarii stampilei institutiei mentionate pe un titlu de proprietate eliberat de Comisia Judeteana pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Buzau, dar si pentru urgentarea derularii acestei proceduri", se preciza in mandatul de arestare emis de catre Curtea de Apel Ploiesti.

acum 46 luni (16 Nov 2016)

Baronul era anuntat primul pe lista de candidati a PSD Vrancea, dar in cele din urma acesta a renuntat la intentie.

La inceputul acestei toamne, se dadea ca sigura candidatura baronului PSD de Vrancea Marian Oprisan la Senat chiar de pe primul loc in judetul pe care il pastoreste de peste 25 de ani. Numai ca la finalizarea listelor pentru alegerile din 11 decembrie au aparut alte nume pe care le tot roteste baronul in partid de vreo 20 de ani. Cauza rezida si din faptul ca fondurile de care dispunea odinioara baronul rosu s-au subtiat considerabil, potrivit surselor din apropierea sa, odata cu arestarea si punerea sub ancheta a principalilor sai sponsori. Acesta are marea calitate de a fi fiul fostului colonel de Securitate Petre Tilvar, sef al Securitatii si Militiei vrancene pana in 1989.

Din arhiva Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii reiese ca actualul presedinte al Consiliului Judetean a fost recrutat de Securitate sub numele de cod "Renato" si a colaborat timp de cinci ani, intre 1980 si 1985. Totusi, CNSAS i-a dat o adeverinta de necolaborare cu politia politica, pentru ca in dosarul de retea al social-democratului nu au fost gasite notele informative si nici dovezi ca acesta a incalcat drepturile omului.

Marian Oprisan a mai primit alte doua verdicte de necolaborare si inainte de 2008, motivand ca nu figureaza in arhivele fostei Securitati, cu toate ca un anume capitan Doru Lungu, care il racolase, a declarat oficial ca "Marian Oprisan isi turna colegii de serviciu, facand greseli gramaticale in notele informative", pe cand era manechin la Fabrica de Confectii din Focsani.

"Cred ca oamenii ar trebui sa se uite la viitor, si nu sa stea in continuare tot timpul cu fata la trecut pentru ca asa vor partidele politice care au introdus in viata publica romaneasca o retorica violenta si un comportament brutal, bazat numai pe minciuna si calomnie", a declarat la vremea respectiva, in replica, Marian Oprisan,... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro