Conditii de cosmar in doua morgi din Olt. Medic legist: "Curge sangele pe noi, dar eu sunt singurul care spune asta"

Conditii de cosmar in doua morgi din Olt. Medic legist:

Desi a trecut vremea in care medicii de medicina legala erau obligati sa efectueze necropsiile chiar in gospodaria victimelor, pe mese obisnuite, in doua morgi din Olt conditiile sunt in continuare departe de decenta. Tevile de scurgere de la morga din Corabia s-au infundat din nou "Apa nu se scurge. Cladirile de la noi de la spital sunt foarte-foarte vechi, de vreo 50 de ani.

acum 11 luni (12 Jan 2018)

Desi a trecut vremea in care medicii de medicina legala erau obligati sa efectueze necropsiile chiar in gospodaria victimelor, pe mese obisnuite, in doua morgi din Olt conditiile sunt in continuare departe de decenta. Este aceeasi morga inchisa temporar in urma cu doi ani, medicii legisti refuzand, la acel moment, sa mai lucreze din cauza temperaturilor de sub zero grade. Tot aici, un grup sanitar insalubru folosit de acelasi personal a fost inchis in urma imaginilor care au aparut in presa, iar astazi medicii si asistentii cauta disperati o toaleta in caz de nevoie, pentru ca nu li s-a dat alta varianta.

Tevile de scurgere de la morga din Corabia s-au infundat din nou

"Apa nu se scurge. Au venit instalatorii sa repare, evident ca nu le-am permis atunci, incepusem autopsia, dar nu inteleg de ce nu se rezolva treburile astea odata. La Caracal, la fel, de patru-cinci ani am tot facut solicitari sa ni se asigure conditii. Acolo mesele de autopsie nu au margini si cand spalam, tot sangele se scurge pe noi. Este de cosmar, dar eu sunt singurul care spune toate lucrurile astea, desi toti ne confruntam cu aceeasi problema. Nu sunt singurul deranjat, la Corabia spatiul este atat de mic incat politistii care vin sa-si faca si ei fotografiile trec in dunga, stau cu picioarele in apa cu sange...

"Avem morga in planul de investitii"

Medicii Serviciului Judetean de Medicina Legala efectuau, cu ani in urma, necropsii in alte doua spatii din judet. Acolo era un frigider care curenta, adus de pe la ajutoare, riscam oricand sa ne electrocutam", a mai mentionat dr.

Desi la Corabia spitalul in curtea caruia functioneaza morga este doar gazda, managerul unitatii spitalicesti, Cristian Filip, a declarat ca a facut si face in continuare eforturi sa creeze conditii medicilor legisti, pentru ca acea morga deserveste toata zona, adica o populatie de peste 6o.000 locuitori... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro