Condimentul care te face sa mananci mai putin si da savoare preparatelor culinare

Condimentul care te face sa mananci mai putin si da savoare preparatelor culinare

Gustul usor dulceag si parfumul care aduce aminte de rosiile uscate la soare completeaza iuteala moderata a ardeiului de Alep, ceea ce il face sa fie si pe gustul celor care apreciaza mancarea condimentata, dar fara sa fie excesiv de iute. In comert, inclusiv in Romania, ardeiul se poate gasi sub forma de fulgi de ardei iute (pul biber in limba turca-n.r.), ardeii de Alep proaspeti sau intregi si uscati fiind intalniti mai degraba in zona de provenienta.

acum 66 luni (15 Sep 2014)

Ardeiul iute de Alep, o varietate specifica zonei orasului Alep, localitatate situata in nordul Siriei, se cultiva exclusiv in Siria si Turcia. Gustul usor dulceag si parfumul care aduce aminte de rosiile uscate la soare completeaza iuteala moderata a ardeiului de Alep, ceea ce il face sa fie si pe gustul celor care apreciaza mancarea condimentata, dar fara sa fie excesiv de iute. In comert, inclusiv in Romania, ardeiul se poate gasi sub forma de fulgi de ardei iute (pul biber in limba turca-n.r.), ardeii de Alep proaspeti sau intregi si uscati fiind intalniti mai degraba in zona de provenienta.

FOTO chilipeppermadness.com

In Europa mai poate fi gasit si sub forma de amestec Alep, unde ingredientul de baza este ardeiul amintit, la care se adauga mirodenii precum ienibaharul, piper negru, scortisoara, cuisoare, sumac, chimion etc.

FOTO epicurious.com

Acest amestec destul de complex este potrivit mai ales la preparatele din carne, cum ar fi asezonarea sau marinarea frigaruilor de pui si miel, ca in bucataria turca, a chiftelutelor, iar pentru cei care doresc sa aduca o nota aparte unui preparat traditional, acest amestec poate fi presarat in carnea tocata pentru sarmale.

FOTO seasonwithspice.com

La fel de bine se potriveste si la tocanite sau pur si simplu poate fi presarat ca atare peste pizza, carnea fripta pe gratar, porumb fiert sau copt, deasupra omletei sau chiar si peste deserturile cu ciocolata.

FOTO seasonwithspice.com

Nu in ultimul rand, ardeiul iute de Alep ne ajuta si atunci cand tinem cure de slabire sau cand dorim sa mancam moderat. Nutritionistul Anjali Shah a declarat pentru Huffington Post ca iuteala sa, datorata continutului de capsaicina, induce senzatia de satietate si creste temperatura corpului accelerand metabolismul, ceea ce duce la arderea mai rapida a caloriilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro