Condimente care fac minuni: scortisoara si iuteala ardeiului lupta cu durerea, alcoolismul si colesterolul rau

Condimente care fac minuni: scortisoara si iuteala ardeiului lupta cu durerea, alcoolismul si colesterolul rau

Multe dintre beneficiile scortisoarei deriva din proprietatile antifungice, antibacteriene si antioxidante, care pot preveni aparitia unor boli grave si pot imbunatati starea generala de sanatate. Va recomandam si: "Usturonila", leacul dacilor pentru dureri de cap - hreanul, o adevarata "farmacie universala" Remedii naturiste pentru detoxifiere: cinci ceaiuri miraculoase care te ajuta sa-ti purifici organismul Planta care aduce fericirea: sunatoarea, cel mai puternic antidepresiv natural - beneficii miraculoase "Frunza dragostei" din gradina.

acum 111 luni (30 Jun 2015)

Multe dintre beneficiile scortisoarei deriva din proprietatile antifungice, antibacteriene si antioxidante, care pot preveni aparitia unor boli grave si pot imbunatati starea generala de sanatate. Scoartisoara este folosita ca analgezic, ameliorand durerile de burta si spate, dar si sindromul de menstruatie abundenta.

In medicina chineza, spun specialistii, scortisoara este folosita ca remediu impotriva racelii si gripei, iar populatia europeana a inceput sa imprumute aceste obiceiuri.

"Pentru rezultate optime, amestecati scortisoara cu ghimbir si obtineti un ceai deosebit de puternic impotriva afectiunilor respiratorii. De asemenea, o cana de ceai cu scortisoara calmeaza articulatiile inflamate, amelioreaza durerile de burta si previne balonarea", spune dr.

Cel mai puternic antibiotic

Usturoiul este de departe cel mai puternic antibiotic natural pe care il gasim in gradina. Leguma contine saruri minerale, inulina, microelemente, un complex de vitamine (A, B, PP, C) si doua substante specifice, cu efecte antibiotice - alicina si garlicina.

Consumat ca atare, tinctura sau pulbere, usturoiul este recomandat in guturai, raceli, arteroscreloza, boli reumatice, afectiuni digestive, pneumopatii, gripa, bronsita cronica, astm, tuse, febra, hipertensiune, hipercolesterolemie, infectii bacteriene, artroza, paraziti intestinali, guta, meteorism abdominal, gastrite, diabet si tulburari de ritm cardiac.

Curata arterele si scade colesterolul

Efectele pe care ardeiul iute le are asupra sistemului circulator sunt uimitoare. Ardeiul iute este benefic si pentru stomac si tractul intestinal, deoarece ajuta la eliminarea fecalelor si la vindecarea leziunilor stomacale si ulcerelor intestinale.

Datorita continutului ridicat de betacaroten, doua lingurite de ardei iute pisat furnizeaza 47% din valoarea ziln... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro