Condamnat pe nedrept la 7 ani de inchisoare pentru un jaf pe care nu l-a comis. Expertiza ADN l-a salvat

Condamnat pe nedrept la 7 ani de inchisoare pentru un jaf pe care nu l-a comis. Expertiza ADN l-a salvat

"Tinand cont de probele stiintifice si tinand cont de valoarea probatorie a actelor medicale, instanta considera ca cele doua rapoarte de expertiza intocmite de Institutul de Criminalistica nu pot sustine acuzatiile aduse inculpatului", au concluzionat judecatorii Curtii de Apel Galati in hotararea prin care l-au achitat pe Lucian Mocanel de acuzatiile aduse. Passaris a refuzat sa participe la procesul privind jaful de la Galati Foto Adevarul Printr-un referat din 28 decembrie 2004, anchetatorii au propus extinderea cercetarilor fata de Passaris pentru infractiunea de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, iar pe 5 ianuarie 2005, Parchetul de pe langa Tribunalul Galati si-a declinat competenta catre DIICOT Galati. Judecatoria Galati a hotarat si ca cetateanul grec sa plateasca 43.675 de lei catre casa de schimb valutar Nova 2000 Galati si 50.000 de lei catre asigurator, dar abia pe 18 septembrie 2015 procesul s-a finalizat la Curtea de Apel Galati si nu se stie daca acestia vor mai reusi sa recupereze vreun ban de la Konstantinos Passaris.

acum 78 luni (22 Sep 2016)

Pe 05.10.2009, o filiala a BRD, situata pe strada Portului din Galati, a fost jefuita de doi barbati purtand cagule. Indivizii au intrat in sediul bancii si i-au amenintat cu arma pe agentul de paza si pe casierul unitatii. Cei doi barbati au luat din casa de bani, care era deschisa, suma de 155.000 de lei, dupa care au iesit din sediul bancii si au disparut. Picatura care a umplut paharul a fost condamnarea acestuia in 2012 la sapte ani de inchisoare pentru talharie si obligarea la restituirea celor 155.000 de lei furati de la sediul BRD.

Statul roman, obligat la daune de 300.000 de lei

Abia dupa o analiza a ADN-ului s-a putut stabili cu certitudine ca sangele descoperit pe o geaca gasita in apropierea sediului BRD unde a avut loc jaful nu este cel al lui Lucian Mocanel. "Tinand cont de probele stiintifice si tinand cont de valoarea probatorie a actelor medicale, instanta considera ca cele doua rapoarte de expertiza intocmite de Institutul de Criminalistica nu pot sustine acuzatiile aduse inculpatului", au concluzionat judecatorii Curtii de Apel Galati in hotararea prin care l-au achitat pe Lucian Mocanel de acuzatiile aduse.

Filiala BRD din Galati jefuita de doi indivizi mascati Foto Adevarul

Tanarul incarcerat pe nedrept a dat statul roman in judecata, iar instanta a stabilit ca Lucian Mocanel trebuie sa primeasca 300.000 de lei drept daune morale pentru suferintele si umilintele indurate pe perioada anchetei, dar si pentru ca a fost incarcerat pe nedrept. Nici pana astazi oamenii legii nu au descoperit cine sunt adevaratii autori ai jafului de la filiala BRD situata pe strada Portului din Galati, iar cauza a fost inregistrata la Politie si Parchet ca dosar cu autor necunoscut.

Nimeni nu va fi tras la raspundere

Cand un cetatean roman este incarcerat pe nedrept aproape un an de zile si sunt platiti 300.000 de lei din bani ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro