Condamnarile obliga partidele sa-si modifice statutele

Condamnarile obliga partidele sa-si modifice statutele

Ori functia politica, ori cea administrativa Modificarile din statutul PSD lovesc crunt si in baronii locali, intrucat una dintre masuri va stipula separarea functiei de presedinte de Consiliu Judetean de cea de lider al organizatiei PSD din judet. "De pilda, in cazul lui Tudor Chiuariu, care a fost condamnat definitiv, in cazul in care ar fi fost vorba despre o condamnare in prima instanta sau una cu suspendare, vrem ca, prin noile prevederi, sa putem sa ii retragem doar calitatile de reprezentare la nivel de partid, nu si calitatea de membru.

acum 73 luni (27 Jan 2015)

Victor Ponta a pus gand gand rau penalilor din partid, avertizand, luni, la finalul Biroului Permanent National, ca cei care nu vor fi de acord cu o serie de masuri impotriva celor certati cu lege vor trebuie sa-si gaseasca un alt lider. "Consiliul National poate sa ia in discutie si dupa aceea in Congres se va ratifica si da, punctul meu de vedere este foarte clar: trebuie sa avem in Statut prevazut foarte clar ce se intampla cu functia politica si functia administrativa in functie de diverse faze ale procesului penal", a precizat Ponta. In prezent, in interiorul PSD s-a creat o echipa, format din zece social-democrati si condusa de presedintele executiv Liviu Dragnea, care se ocupa exclusiv de modificarea statutului partidului.

Ori functia politica, ori cea administrativa

Modificarile din statutul PSD lovesc crunt si in baronii locali, intrucat una dintre masuri va stipula separarea functiei de presedinte de Consiliu Judetean de cea de lider al organizatiei PSD din judet. La aflarea vestii, o parte dintre baronii locali, in frunte cu presedintii de CJ din Vrancea si Olt, Marian Oprisan si Paul Stanescu, s-au opus vehement. Ulterior, ei au fost convinsi sa accepte aceasta masura de reforma, conducerea partidului anuntand ca noile reguli se vor aplica "de sus in jos, fara exceptie".

PNL isi "nuanteaza" Statutul

Dupa excluderea senatorului Tudor Chiuariu din randurile partidului, condamnat in urma cu un an pentru fapte de coruptie si, recent, trimis in judecata in dosarul retrocedarilor ilegale de padure din judetul Bacau, liberalii se pregatesc sa introduca noi prevederi in Statutul aprobat in urma fuziunii cu PDL.

Concret, noul Statut PNL reglementeaza, la ora actuala, cazurile liberalilor condamnati definitiv, la pedepse cu executare, pentru infractiuni savarsite cu intentie si ale celor condamnati penal definitiv pentru fapte de coruptie. Noile prevederi nu lasa, insa, loc de indoiala, spre deose... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro