Condamnari in dosarul "Mafia carnii II". 9 ani de inchisoare pentru un patron de carmangerie

Condamnari in dosarul

Nicoleta Mariana Berbecaru si Gabriela Sileanu au fost condamnate la pedeapsa de cate doi ani cu suspendare, Calota Baceanu Andrei Valentin, doi ani si jumatate cu suspendare, Csete Levente, doi ani si 8 luni cu suspendare, toti pentru complicitate la evaziune fiscala. Instanta a respins acuzatiile de constituire a unui grup infractional organizat, de spalare de bani, sustinut de catre procurorii DIICOT si de comercializare de carne alterata.

acum 80 luni (15 Nov 2017)

Instanta a mai condamnat, dar a si achitat 20 de persoane in dosarul "Mafia carnii", anunta muzicainstantelor.ro. Nicoleta Mariana Berbecaru si Gabriela Sileanu au fost condamnate la pedeapsa de cate doi ani cu suspendare, Calota Baceanu Andrei Valentin, doi ani si jumatate cu suspendare, Csete Levente, doi ani si 8 luni cu suspendare, toti pentru complicitate la evaziune fiscala.

Instanta a respins acuzatiile de constituire a unui grup infractional organizat, de spalare de bani, sustinut de catre procurorii DIICOT si de comercializare de carne alterata. In dosar mai apar si Daniela-Georgeta Grumazescu, administrator al firmei Gidacom SRL Iasi si de Ana Drelciuc, administrator al Medasimpex SRL Dumbrava Rosie Neamt. Cu totii au constituit un grup infractional organizat pentru a comite infractiunile de evaziune fiscala si spalare de bani, la care au aderat si celelalte persoane implicate in dosar. Sileanu este acuzat ca prin actiunile sale a produs un prejudiciu in valoare totala de 24,6 milioane de lei bugetului consolidat al statului. Potrivit muzicainstantelor.ro, acelasi Sileanu a supus unui proces de reciclare suma de 82.484.777 lei lei, reprezentand contravaloarea marfurilor achizitionate intracomunitar, prin transferuri succesive intre conturile bancare ale societatilor comerciale pe care le controla, operatiuni efectuate cu scopul de a ascunde provenienta ilegala. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro