Concubinajul politico-religios de la Iasi. Preotii care au spalat in campanie pacatele baronilor din politica: "Muncim ca domnul primar sa iasa cu majoritate"

Concubinajul politico-religios de la Iasi. Preotii care au spalat in campanie pacatele baronilor din politica:

Cununia politico-religioasa de la Iasi a devenit oficiala odata cu implicarea Primariei din municipiu si a Mitropoliei in organizarea pelerinajului la moastele Cuvioasei Sfanta parascheva. Dascalu s-a bucurat de-a lungul anilor si de sprijinul neconditionat al baronului Gheorghe Nichita, cel care a oferit terenul public de sub ansamblu, printr-o serie de hotarari de Consiliu Local intens contestate.

acum 117 luni (29 Oct 2014)

Cununia politico-religioasa de la Iasi a devenit oficiala odata cu implicarea Primariei din municipiu si a Mitropoliei in organizarea pelerinajului la moastele Cuvioasei Sfanta parascheva.

An de an, inalti prelati ai Bisericii Ortodoxe Romane se asociaza cu baronii in functie, cel mai adesea cu liderul PSD pe judet, Gheorghe Nichita, primar al municipiului Iasi.

Si daca la nivel speculativ sprijinul pe care biserica il acorda liderilor PSD a fost adesea invocat, o scena memorabila petrecuta in 2012 vine in sprijinirea acestei ipoteze.

In mai 2012, la Iasi, s-a inaugurat ansamblul Palas la inaugurare participand si prim-ministrul Victor Ponta.

Primul ministru, Victor Ponta, impreuna cu primarul de Iasi, Gheorghe Nichita, au ajuns la un moment dat la Catedrala Mitropolitana, unde urmau sa se intalneasca cu IPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Au fost intampinati la poarta de preotul Florin Chirila si de preotul Dosoftei Scheul, Mare Eclesiarh al Catedralei Mitropolitane. Scena, surprinsa de o camera de luat vederi, s-a incheiat in hohotele de ras ale celor trei protagonisti. Contestat in instanta si ridicat in conditii de legalitate neclare nici la acest moment, complexul a fost sprijinit asiduu de insusi Patriarhul Daniel.

Patriarhul este foarte apropiat cu omul de afaceri iesean care a investit in Palas, Iulian Dascalu. Dascalu s-a bucurat de-a lungul anilor si de sprijinul neconditionat al baronului Gheorghe Nichita, cel care a oferit terenul public de sub ansamblu, printr-o serie de hotarari de Consiliu Local intens contestate. Sprijinul Bisericii a fost intotdeauna rasplatit de autoritati, mai multe finantari din bugetul local fiind facute de-a lungul anilor. Sumele acordate numai in ultimii ani de catre Primarie lacasurilor de cult sunt de ordinul milioanelor de lei. Am inceput sa ne certam de la credinta. Lista cu bisericile care primesc bani de la buget a fost aprobata la inceputul anului, iar acum am mai adaugat sapte.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro