Concluziile ambasadorul SUA, dupa vizita la Vaslui: "Intrebarea este ce poate face comunitatea din Vaslui pentru ea insasi"

Concluziile ambasadorul SUA, dupa vizita la Vaslui:

Insa sunt conditii pe care judetul trebuie sa le indeplineasca pentru a atrage investitori: existenta infrastructurii, existenta unei forte de munca calificata", Hans Klemm, ambasador SUA in Romania Nicio companie americana nu mai este interesata de gazele de sist din Romania Hans Klemm a comentat si despre prezenta Chevron in Romania, avand in vedere ca la Vaslui s-au inregistrat cele mai mari proteste antisist, dupa ce compania americana a amplasat la Pungesti o sonda de explorare a gazelor de sist.

acum 43 luni (6 Apr 2017)

Inainte de inaugurarea "Raftului American", ambasadorul Hans Klemm, a avut o intrevedere cu prefectul Isabel Bogdan, presedintele Consiliului Judetean (CJ), Dumitru Buzatu, si primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval.

Ulterior, Hans Klemm a fost condus de Gelu Bichinet, directorul Bibliotecii "Nicolae Milescu Spatarul", alaturi de ceilalti invitati, prin spatiile bibliotecii, punctul terminus fiind sala TinArt, unde a avut loc celebrarea propriu-zisa a "Raftului American".

Prefectul Isabel Bogdan i-a vorbit oficialului american despre zestrea culturala a judetului, despre Alexandra Nechita si Viviana Gradinaru, doua vasluience, care fac cinste judetului in SUA. Amintim aici pe micuta Picasso, Alexandra Nechita, nascuta la Vaslui, sau pe Viviana Gradinaru, un renumit cercetator in SUA, plecata de la Vaslui.

Ambasadorul SUA a primit o placheta omagiala din parte directorului Bibliotecii "Nicolae Milescu Spatarul" FOTO Simona Voicu

La finalul vizitei, Hans Klemm, a apreciat vizita de la Vaslui, drept o oportunitate, pentru ca in calitate de ambasador al SUA reprezinta presedintelui SUA, Guvernul SUA si poporul american, nu doar pentru autoritatilor centrale, ci pentru toti cetatenii Romaniei.

Oficialii din Vaslui s-au plans ambasadorului de lipsa infrastructurii

"Am discutat cu autoritatile locale atat despre situatia din judet, cat si despre obiectivele autoritatilor locale de a dezvolta situatia din judet, despre oportunitatile economice si de investitii, dar si despre alte modalitati de consolidare a relatiei dintre Romania si SUA. Exista oportunitati foarte mari in domeniul agricol si exista deja companii care ofera seminte sau altfel de sprijin celor de aici din judet. Unul dintre obstacolele mentionate atat de domnul presedintele CJ, domnul primar cat si de domnul prefect in calea investitiilor este lipsa infrastructurii rutiere si fer... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro