Concluzii dupa exercitiul de alarmare. Arafat: "Nu putem spune ca dispunem de un sistem de alertare eficient"

Concluzii dupa exercitiul de alarmare. Arafat:

Totodata, el a subliniat necesitatea cresterii de echipamente de avertizare si alarmare si a atras atentia ca este nevoie de cai alternative pentru transmiterea mesajelor catre populatie.

acum 71 luni (22 Apr 2017)

Totodata, el a subliniat necesitatea cresterii de echipamente de avertizare si alarmare si a atras atentia ca este nevoie de cai alternative pentru transmiterea mesajelor catre populatie. Potrivit oficialului IGSU, pe timpul exercitiului de alarmare, 6.045 de sirene au fost functionale, iar 635 nu au functionat, potrivit Agerpres.

Prezent la conferinta, secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a atras atentia ca, desi se cunosteau date despre exercitiu -- zile, ore -- nu exista un sistem eficient de alertare al populatiei, una dintre probleme fiind activarea sirenelor.

''Nu putem spune ca dispunem de un sistem de alertare eficient. Augustin Jianu a declarat ca, avand in vedere gradul de acoperire, precum si timpii de alertare si reactie a populatiei este nevoie de un sistem complementar alternativ de alarmare care sa foloseasca telefoanele mobile ale cetatenilor, potrivit TVR.

El a anuntat ca la inceputul lunii mai va avea discutii cu operatorii de telefonie mobila. Jumatate din populatia tarii nu a auzit sirenele si acesta este un lucru extrem de grav, a subliniat Ministrul Comunicatiilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro