Concluzii dupa ce presedintele Iohannis a refuzat propunerea ca Sevil Shhaideh sa fie premier

Concluzii dupa ce presedintele Iohannis a refuzat propunerea ca Sevil Shhaideh sa fie premier

Invitand coalitia PSD-ALDE sa vina cu o noua nominalizare, Klaus Iohannis arata ca vrea sa respecte, totusi, rezultatul votului din 11 decembrie si al negocierilor ulterioare din Parlament - adica ingusteaza enorm orice posibilitate de suspendare a sa.

acum 71 luni (27 Dec 2016)

>

- Presedintele nu vrea sa forteze alegeri anticipate. Invitand coalitia PSD-ALDE sa vina cu o noua nominalizare, Klaus Iohannis arata ca vrea sa respecte, totusi, rezultatul votului din 11 decembrie si al negocierilor ulterioare din Parlament - adica ingusteaza enorm orice posibilitate de suspendare a sa. Daca nu, neoferind absolut niciun motiv pentru care a refuzat propunerea, presedintele ii pune o puternica lanterna in ochi lui Liviu Dragnea si-l lasa sa gaseasca singur usa de scapare.

- Liviu Dragnea ar trebui sa se gandeasca foarte bine daca e cazul sa ceara explicatii suplimentare de la presedinte. Nu stiu daca nu cumva e mai bine pentru el ca lucrurile sa ramana asa, mai in ceata.

- Ramane sa vedem ce solutie va gasi Liviu Dragnea pentru a iesi din capcana pe care, in buna masura, si-a cam intins-o singur. Klaus Iohannis n-a facut decat sa i-o descrie mai bine, ca sa o inteleaga.

- Iar capcana in care sta Liviu Dragnea a fost instalata de el insusi atunci cand a comis doua erori de judecata: a supraestimat forta votului si a subestimat forta legii. A gresit cand nu a stiut ca o lege ii interzice sa fie premier, iar cand a aflat, a fost atat de sigur ca votul va invinge legea, incat nu a avut grija sa-si asigure si o solutie de rezerva. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro