Concluzia primei saptamani de Parlament: se anunta o Opozitie de carton

Concluzia primei saptamani de Parlament: se anunta o Opozitie de carton

"PNL, in istorie, a demonstrat ca se descurca ca pestele in apa in opozitie si poate fi o perioada de reviriment foarte buna",este declaratia Alinei Gorghiu, care a demisionat din functia de presedinte al PNL, partid care a scos un scor mult sub asteptari. Daca PSD si ALDE, partide care detin Puterea in noul Parlament, au fost preocupate de cum sa preia guvernarea, partidele de Opozitie au avut de rezolvat conflicte interne, in cazul PNL, sau probleme de acomodare, in cazul USR.

acum 88 luni (23 Dec 2016)

"PNL, in istorie, a demonstrat ca se descurca ca pestele in apa in opozitie si poate fi o perioada de reviriment foarte buna",este declaratia Alinei Gorghiu, care a demisionat din functia de presedinte al PNL, partid care a scos un scor mult sub asteptari.

Daca PSD si ALDE, partide care detin Puterea in noul Parlament, au fost preocupate de cum sa preia guvernarea, partidele de Opozitie au avut de rezolvat conflicte interne, in cazul PNL, sau probleme de acomodare, in cazul USR. Fara lupta, cele doua partide, care se autointituleaza de Opozitie, au lasat PSD si ALDE sa puna mana pe cele mai importante functii atat in Parlament, cat si in viitorul Guvern. Inainte, PNL si USR anuntau ca este ilegal ca Dragnea sa mai ocupe pentru inca patru ani demnitatea de deputat. Liberalii chiar au anuntat ca vor contesta la Curtea Constitutionala (CCR) hotararea prin care Liviu Dragnea a obtinut un nou mandat de deputat, demers la care au renuntat, fara nicio explicatie.

Dragnea si Tariceanu, fara adversari

Presedintele PSD Liviu Dragnea a fost ales, fara prea multe eforturi, in functia presedintele Camerei Deputatilor, iar Calin Popescu Tariceanu, in cea de presedinte al Senatului. PNL, USR si PMP au refuzat sa faca vreo nominalizare, iar UDMR i-a sustinut pe Dragnea si Tariceanu.

PNL si USR si-au concentrat atentia pe impartirea functiilor ramase de la PSD si ALDE, fie ca e vorba de pozitii de vicepresedinti, secretari, chestori ai Parlamentului sau preluarea sefiei grupurilor parlamentare. Avand experienta in negocierile parlamentare, PNL a reusit sa obtina conducerea a unor comisii importante, precum Comisia Economica sau cea de Aparare.

Scorul dezastruos de la parlamentare i-a scos pe liberali si din ecuatia pentru formarea Guvernului, asadar si fara sansa de a da ministri sau secretari de stat. Cu toate astea, PNL si USR au mers la Cotroceni fara varianta de premier pentru presedinte... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro