Concertul cu "Oedipe" a deschis Festivalul George Enescu

Concertul cu

> Formula manageriala de prima magnitudine, Zubin Mehta, presedinte de onoare, Vladimir Jurowsky, director artistic, Mihai Constantinescu, director executiv, ofera impatimitilor muzicii din Capitala, Iasi, Oradea, Sibiu, Cluj-Napoca, Ploiesti, Timisoara, dar si din Chisinau, regalul obisnuit, intalnirea cu marea muzica si cu multi dintre renumitii ei sacerdoti. Interpretare de exceptie Pentru seara inaugurala, sonurile capodoperei "Oedipe" au inundat Sala Mare a Palatului intr-o interpretare de exceptie, datorata London Philharmonic Orchestra si dirijorului Vladimir Jurowsky, cu concursul Corului Filarmonicii "George Enescu" (pregatit de Ion Iosif Prunner), Corului de copii Radio (pregatit de Voicu Popescu).

acum 65 luni (3 Sep 2017)

>

Formula manageriala de prima magnitudine, Zubin Mehta, presedinte de onoare, Vladimir Jurowsky, director artistic, Mihai Constantinescu, director executiv, ofera impatimitilor muzicii din Capitala, Iasi, Oradea, Sibiu, Cluj-Napoca, Ploiesti, Timisoara, dar si din Chisinau, regalul obisnuit, intalnirea cu marea muzica si cu multi dintre renumitii ei sacerdoti. Intre 2 si 24 septembrie, Romania este capitala mondiala a artei sunetelor, prin festivalul care sta pe podium alaturi de faimoasele manifestari de gen din lumea intreaga. Data fiind longevitatea, inalta calitate editie de editie, cred ca atributul de "celebru" i se poate acorda fara umbra de ezitare.

In afara structurii si programarilor obisnuite, anul 2017 a confirmat preocuparea si mai accentuata pentru promovarea creatiei enesciene - in repertorii se regasesc nu mai putin de 37 de titluri ale opusurilor marelui compozitor si, ca noutati, lucrari stranse sub genericul sectiunii "Muzica secolului 21", dar si prima editie a Forumului International al Compozitorilor, o initiativa a directorului artistic, cu participarea unor creatori renumiti din tara si strainatate.

Interpretare de exceptie

Pentru seara inaugurala, sonurile capodoperei "Oedipe" au inundat Sala Mare a Palatului intr-o interpretare de exceptie, datorata London Philharmonic Orchestra si dirijorului Vladimir Jurowsky, cu concursul Corului Filarmonicii "George Enescu" (pregatit de Ion Iosif Prunner), Corului de copii Radio (pregatit de Voicu Popescu).

S-a optat pentru o auditie concertanta care a esentializat accesul la muzica dar care, desi nesustinuta de o montare scenica, a capatat dramaturgie prin lectura sefului de orchestra si a minunatilor sai instrumentisti. Nu in ultimul rand, serata a primit optiuni multimedia, prin proiectii pe fundal, imaginea fixa cu sigla festivalului cu care eram obisnuiti fiind inlocuita de o viziune moderna gandita de Carmen Lidia Vidu pe noul ecran LED al audit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro