Concedieri masive la combinatul chimic din Slobozia controlat de Ioan Niculae. 600 de angajati, dati afara pana la toamna

Concedieri masive la combinatul chimic din Slobozia controlat de Ioan Niculae. 600 de angajati, dati afara pana la toamna

Potrivit informatiilor oficial, compania Chemgas care detine combinatul chimic din Slobozia si controlata de omul de afaceri Ioan Niculae a anuntat inceperea procedurilor privind concedierea colectiva a 600 de angajati. Val de procese in instanta Istoria concedierilor colective de la Chemgas a inceput anul trecut, mai exact in luna februarie 2016, cand reprezentantii societatii au anuntat ca vor lasa fara locuri de munca 450 de angajati.

acum 56 luni (8 Jun 2017)

Potrivit informatiilor oficial, compania Chemgas care detine combinatul chimic din Slobozia si controlata de omul de afaceri Ioan Niculae a anuntat inceperea procedurilor privind concedierea colectiva a 600 de angajati. Astfel, au fost trimise notificari oficiale catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Ialomita si Inspectoratul Teritorial de Munca Ialomita prin care reprezentantii companiei Chemgas anunta realizarea acestui demers.

Documentele oficiale transmise catre cele doua institutii arata ca procedura concedierii colective va debuta pe data de 21 iulie 2017 si se va incheia pe data de 21 august 2017. "Am primit o notificare cu privire la deschiderea procedurii de concediere colectiva la combinatul din Slobozia" declar Dan Petcu, director adjunct in cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Ialomita.

Val de procese in instanta

Istoria concedierilor colective de la Chemgas a inceput anul trecut, mai exact in luna februarie 2016, cand reprezentantii societatii au anuntat ca vor lasa fara locuri de munca 450 de angajati.

Istoria unui esec

Pana inainte de 1989, combinatul chimic din Slobozia, denumit Amonil, era cel mai mare producator de ingrasaminte chimice din zona Baraganului. Mai mult, la vremea respectiva combinatul era cel mai mare angajator al orasului Slobozia, peste 2.000 de oameni cu drept de munca desfasurandu-si activitatea pe platforma industriala.

In anul 2009, combinatul Amonil a pierdut principalele active in favoarea Chemgas Holding Corporation, o firma din grupul Inter-Agro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae. Datele arata ca reprezentantii Chemgas au investit 37 de milioane de euro pentru modernizarea si reparatia instalatiilor cu ajutorul carora se producea ingrasamantul chimic. Cu toate acestea, ANAF a declarat in 2013 combinatul chimic al Chemgas cel mai mare datornic al judetulu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro