Comunitatea academica si "zidul" de la Ministerul Educatiei: "Ei nu sunt ministri, ei sunt jupani"

Comunitatea academica si

De asemenea, l-am intrebat daca are disponibilitatea de a reveni asupra deciziei de a taia respectivele locuri, iar dansul a spus ca taierile sunt foarte bine fundamentate si ca ii pare rau ca nu a mers si mai departe cu aceasta logica - care pentru unele universitati inseamna taieri de locuri, pentru altele, mai apropiate de dansul inseamna cresteri", declara cadrul didactic. Ii pare rau ca nu a mers si mai departe cu aceasta logica - care pentru unele universitati inseamna taieri de locuri, pentru altele, mai apropiate de dansul inseamna cresteri "Discutiile s-au lovit de un zid" La randul ei, lectorul universitar Oana Baluta spune ca masura va duce la disensiuni in mediul academic pentru ca institutiile din invatamantul superior nu vor sti de la ce departamente sa taie locuri.

acum 72 luni (17 Apr 2018)

doctor la Universitatea Bucuresti si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), spune ca in timpul discutiilor purtate, Valentin Popa nu a parut disponibil sa faca nicio schimbare. "I-am solicitat public sa ne transfere sau sa puna pe site-ul Ministerului datele in baza carora a taiat locuri de la universitatile cele mai importante. A spus ca sunt datele dansului si ca nu este obligat sa le transmita. Asadar, ministrul Educatiei opereaza cu datele dansului, nu cu datele transmise de universitati care, de altfel, sunt publice.

De asemenea, l-am intrebat daca are disponibilitatea de a reveni asupra deciziei de a taia respectivele locuri, iar dansul a spus ca taierile sunt foarte bine fundamentate si ca ii pare rau ca nu a mers si mai departe cu aceasta logica - care pentru unele universitati inseamna taieri de locuri, pentru altele, mai apropiate de dansul inseamna cresteri", declara cadrul didactic.

Ii pare rau ca nu a mers si mai departe cu aceasta logica - care pentru unele universitati inseamna taieri de locuri, pentru altele, mai apropiate de dansul inseamna cresteri

"Discutiile s-au lovit de un zid"

La randul ei, lectorul universitar Oana Baluta spune ca masura va duce la disensiuni in mediul academic pentru ca institutiile din invatamantul superior nu vor sti de la ce departamente sa taie locuri. "Discutiile s-au lovit de un zid de opacitate pe care l-a construit Ministerul Educatiei. Ce am observat este ca masurile respective si tot discursul, inclusiv cel al secretarului de stat din universitar, sprijina o politica a diviziunii.

"Am ridicat problema modelului economic si a corelatiei dintre piata muncii si invatamantul universitar si i-am spus domnului ministru ca invatamantul universitar nu trebuie doar sa ii pregateasca pe studenti pentru pe piata muncii. Chiar unul dintre documentele pe care le invoca in nota de fundamentare (Strategia Europa 2020) a deciziilor luate scrie foarte c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro