Comuna in care familiile mortilor nu au de unde sa scoata un certificat de deces: "A trebuit sa aduc medicul din alta comuna sa constate decesul"

Comuna in care familiile mortilor nu au de unde sa scoata un certificat de deces:

Locuitorii comunei iesene Alexandru Ioan Cuza nu au medic de familie de pe 1 septembrie. Trecerea listei de pacienti de la un medic de familie la altul nu este o chestiune de care se ocupa CJAS", a subliniat Monalisa Artenie, purtator de cuvant al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Iasi.

acum 37 luni (29 Sep 2017)

Locuitorii comunei iesene Alexandru Ioan Cuza nu au medic de familie de pe 1 septembrie. Ultima zi din august a fost si ultima zi de serviciu a fostului medic de familie, Georgiana Nita, care a plecat sa lucreze in Franta. "Am avut patru morti intr-o zi si a trebuit sa aduc medicul de familie de la Strunga sa constate decesul", a precizat Vasile Baciu, primarul comunei. Potrivit acestuia, locuitorii au ramas fara medic de familie pentru ca specialistul care a acordat ingrijiri medicale pna in august si-a scos praxisul la vanzare fara sa gaseasca un inlocuitor in timp util. Reprezentantul comunei sustine ca vanzarea praxisului nu ar fi legala pentru ca niciun pacient de pe lista fostului medic de familie, dr. Georgiana Nita, nu a fost intrebat daca accepta sau nu sa fie inregistrat in baza de date a altui medic. Doamna a scos la vanzare pe internet praxisul, mai exact lista de pacienti, pentru ca tot ce este in acel cabinet s-a facut printr-o investitie a consiliului local. In prezent, un medic de familie din judet se afla in procedura de preluare a cabinetului din comuna Alexandru Ioan Cuza. Doctorul a incheiat un contract cu Casa de Asigurari, dar mai trebuie sa obtina avize de la Directia de Sanatate Publica pentru a incepe activitatea in comuna ramasa fara medic. "Pe 22 septembrie s-au semnat toate documentele care atesta ca noul medic de familie se afla in relatie contractuala cu CJAS Iasi si ca, prin urmare, locuitorii comunei pot beneficia de servicii medicale din pachetul de baza, respectiv din pachetul minimal. Trecerea listei de pacienti de la un medic de familie la altul nu este o chestiune de care se ocupa CJAS", a subliniat Monalisa Artenie, purtator de cuvant al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Iasi. Citeste si: Locuitorii dintr-o comuna suceveana nu au de patru ani medic de familie ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro