Compozitorul Dumitru Lupu a fost inmormantat la Constanta. Mari artisti romani l-au condus pe ultimul drum

Compozitorul Dumitru Lupu a fost inmormantat la Constanta. Mari artisti romani l-au condus pe ultimul drum

Este o pierdere grea pentru constanteni, pentru romani, pentru iubitorii de muzica usoara", a spus cel care, de la postul de radio "Doina", promoveaza muzica usoara romaneasca. Din pacate, Gabriel Dorobantu, cel care a devenit vedeta pe melodia lui Dumitru Lupu, nu a putut sa ajunga, fiind plecat la un concert in strainatate, insa a trimis o coroana de flori ca un ultim omagiu unui mare compozitor.

acum 40 luni (24 Jul 2017)

Inmormantarea a avut loc luni, 24 iulie, la Constanta. Alexandru Arsinel a tinut sa-si ia ramas bun de la cel care i-a compus primul cuplet.

"Faptul ca astazi am facut un drum de peste 500 de kilometri doar ca sa asist la aceasta inmormantare nu este intamplator. Sunt prieten cu Mitica inca de la primele lui aparitii cand s-a angajat in radio si pot sa spun ca primul cuplet muzical care mi l-a scris cineva vreodata a fost Mitica Lupu. Tin minte ca l-am facut si pe litoral si la radio si la televiziune", spune Arsinel. "L-am invitat in urma cu cateva luni la un concert "Glume pe portativ", pentru fostele glorii, spectacol care a avut loc la Teatrul Constantin Tanase", spune el. "In ultima vreme se intampla foarte des sa vin la astfel de evenimente. Artistul constantean Ionut Dulgheriu crede ca Dumitru Lupu este "ultimul mare compozitor pe care l-a dat muzica usoara romaneasca si aici ne referim strict la muzica de buna calitate.

Este o pierdere grea pentru constanteni, pentru romani, pentru iubitorii de muzica usoara", a spus cel care, de la postul de radio "Doina", promoveaza muzica usoara romaneasca. Din pacate, Gabriel Dorobantu, cel care a devenit vedeta pe melodia lui Dumitru Lupu, nu a putut sa ajunga, fiind plecat la un concert in strainatate, insa a trimis o coroana de flori ca un ultim omagiu unui mare compozitor. Coroane de flori au trimis si Fuego si Mirabela Dauer. Maestrul Dumitru Lupu, de 65 de ani, a fost inmormantat luni, 24 iulie, in Cimitirul Municipal din Constanta. Slujba religioasa a fost tinuta de un sobor de preoti in frunte cu IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro