Complicatiile avorturilor repetate: hemoragie fatala, infertilitate si tulburari nervoase

Complicatiile avorturilor repetate: hemoragie fatala, infertilitate si tulburari nervoase

O consultatie la psiholog ar fi binevenita inainte de a se lua o astfel de decizie, avand in vedere faptul ca sunt foarte multe femei care ulterior regreta decizia si pot exista traume la nivel emotional. De asemenea, o femeie care face avorturi in mod repetat este mult mai expusa riscului de a avea un comportament violent, marcat de negativism, iar o relatie de cuplu cu o astfel de persoana este aproape imposibila.

acum 66 luni (14 Apr 2015)

Avorturile la cerere, facute periodic, ar putea duce la complicatii ce pun in pericol viata pacientei, atat din punct de vedere fizic cat si psihic. "Pe termen scurt se poate produce o relaxare uterina, muschii nu se mai contracta asa cum se intampla la un uter normal. De asemenea, e posibil ca din pricina avortului sa se produca hemoragie destul de puternica.

In timpul procedurii se mai poate produce perforatia uterului, moment in care este nevoie de o interventie rapida. Se produc modificari inclusiv la nivelul colului, care nu mai poate tine o sarcina, motiv pentru care se produc avorturile spontane. Daa nu este tratata, obstructia sangelui menstrual prin adeziuni duce la endometrioza, una dintre cele mai frecvente cauze ale infertilitatii, care afecteaza cu precadere femeile cu varste intre 25 si 40 de ani. "Cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le stie o femeie atunci cand cere intreruperea sarcinii este faptul ca exista batai cardiace inca din a 6-a saptamana de sarcina.

O femeie care cere un astfel de lucru trebuie informata despre riscurile pe care le are o astfel de procedura pe termen scurt si pe termen lung. O consultatie la psiholog ar fi binevenita inainte de a se lua o astfel de decizie, avand in vedere faptul ca sunt foarte multe femei care ulterior regreta decizia si pot exista traume la nivel emotional. De altfel, studiile arata ca aproape jumatate dintre femeile care au facut un avort se confrunta cu disfunctii ale sistemului nervos, tulburari de somn si dependenta de tratament medicamentos pentru problemele psihice survenite. De asemenea, o femeie care face avorturi in mod repetat este mult mai expusa riscului de a avea un comportament violent, marcat de negativism, iar o relatie de cuplu cu o astfel de persoana este aproape imposibila. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro