Comparatorul preturilor la energie. Ce companii ofera electricitate si gaze mai ieftine pentru populatie

Italienii ii concureaza pe francezi la gaze Pe partea de gaze naturale, am consultat ofertele disponibile pentru consumatorii casnici de tip B1, cu un consum anual de pana la 23,25 MWh, racordati in sistemul de distributie, cu servicii reglementate incluse in pretul de furnizare. Pretul reglementat de ANRE pentru clientii ENGIE de tip B1 este, de la 1 aprilie, de 111,72 lei/MWh, fara TVA si fara accize, dar cu serviciile de transport si distributie incluse. De pilda, in oferta tip de furnizare gaze a firmei Gazmir Iasi, postata pe site-ul companiei si consultata de RL, se arata ca pretul gazelor naturale este valabil doar pentru o perioada de trei luni de la data semnarii contractului, perioada in care societatea va percepe tarif de furnizare zero.

acum 36 luni (5 Jun 2017)

Incepand cu 1 iunie, consumatorii casnici sau non-casnici au la dispozitie, pe site-ul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, un instrument de comparare a preturilor la energie electrica si gaze naturale.

Instrumentul de comparare este destinat tuturor potentialilor clienti finali care sunt interesati sa-si aleaga sau sa-si schimbe furnizorul de energie electrica sau de gaze naturale. Comparatorul de preturi a fost lansat pentru o informare mai buna a consumatorilor si a incuraja, asfel, concurenta pe piata de energie.

"In domeniul energiei electrice, instrumentul de comparare a preturilor pus la dispozitie de ANRE este o aplicatie interactiva in care furnizorii concurentiali isi incarca datele referitoare la ofertele practicate si care vine in sprijinul clientilor finali, atat casnici, cat si noncasnici. Acestia vor putea astfel sa faca o comparatie intre preturile din ofertele furnizorilor concurentiali si tarifele aplicate de furnizorii de ultima instanta", arata ANRE, intr-un comunicat de presa.

In domeniul gazelor naturale, pe baza datelor introduse de furnizori, instrumentul de comparare a preturilor va oferi informatii si va efectua analize comparative ale ofertelor-tip existente pe piata si va returna un clasament al ofertelor care corespund optiunilor exprimate de utilizator.

Curent mai ieftin cu aproape 7% in Capitala

"Romania libera" a introdus datele pentru un client casnic de electricitate din Bucuresti, cu un consum anual intre 1.000 si 2.500 kWh, cu tarif nediferentiat, in reteaua de joasa tensiune, in zona de distributie Muntenia Sud. Furnizorul de ultima instanta in -aceasta zona este Enel Energie Muntenia, care ofera un pret final, cu TVA, de 0,51646 lei/kWh. Comparativ, consumatorii au la dispozitie alte 43 de oferte, din care doar cinci sunt mai ieftine decat pretul reglementat de vanzare al Enel, stabilit de ANRE. Cel mai mic pret final este oferit de compania Tinmar Energy, ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro