Companiile de taxi, razboi deschis cu Uber. Americanii isca zazanie intre taximetristi si Aeroportul Otopeni

Singurele sume incasate de la firmele de taximetrie afiliate la COTAR sunt cele aferente reclamei pe care acestea si-o fac pe terminalele touchscreen din aeroport, respectiv 4.000 de euro lunar", se arata in comunicatul CNAB.

acum 53 luni (30 Nov 2016)

Scandalul a fost iscat de o reclama a companiei americane Uber prezenta in aerogara.

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) a amenintat ca firmele de taximetrie care au contract cu Aeroportul Otopeni se vor retrage daca nu va fi eliminata reclama care incurajeaza calatorii sa apeleze la serviciile de transport in sistem Uber. Mai mult, aeroportul a permis amplasarea unui panou publicitar, din care cetatenii romani sau straini care au nevoie de transport inteleg ca Uber este compania acreditata inclusiv pentru a face transferuri de la aeroport catre orice destinatie", au transmis oficialii COTAR.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a precizat ca nu are nicio relatie contractuala cu Uber, iar spatiul publicitar este contractat de o agentie media. CNAB puncteaza ca autoturismele Uber nu au acces in zona de preluare a pasagerilor, rezervata exclusiv taxiurilor autorizate. Singurele sume incasate de la firmele de taximetrie afiliate la COTAR sunt cele aferente reclamei pe care acestea si-o fac pe terminalele touchscreen din aeroport, respectiv 4.000 de euro lunar", se arata in comunicatul CNAB. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro