Compania de drumuri a sabotat proiectul centurii feroviare. Ilfovenii vor cobori din tren direct printre tiruri

Documentatia, depusa la CJ Ilfov Ei au aratat ca lucrarile de executie pot incepe dupa obtinerea tuturor avizelor mentionate in Certificatul de Urbanism si a autorizatiei de construire si in conditiile asigurarii surselor de finantare, fapt ce se va putea realiza dupa aprobarea bugetului de stat pe anul in curs. Intre timp, echipa "Romaniei libere" s-a deplasat din nou la fata locului si a gasit acelasi peisaj de la precedenta descindere, de la finele lunii noiembrie, numai ca acum sinele de cale ferata si locurile unde ar trebui sa fie amplasate peroanele sunt acoperite de zapada.

acum 46 luni (30 Jan 2017)

Asa cum a anticipat "Romania libera", trenurile de pasageri nu vor incepe sa circule pe centura feroviara a Bucurestiului luna viitoare.

Noul termen de introducere a trenurilor de calatori, la intervale regulate, pe centura feroviara a Bucurestiului este trimestrul II al acestui an, si nu luna februarie, asa cum declara superoptimist fostul ministru al Transporturilor Sorin Buse.

Numai ca pasagerii pot avea parte de o surpriza imensa: vor ramane captivi pe peroanele construite de CFR, daca nu vor indrazni sa-si riste viata traversand Soseaua de Centura printre tiruri. Si asta pentru ca oficialii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pur si simplu au ignorat proiectul ministerial, nefacand nimic pentru proiectarea pasarelelor pietonale. "Documentatia de specialitate pentru obtinerea Certificatului de Urbanism pentru proiectul Bucuresti - Linie CF de Centura - Infiintare puncte de oprire trafic calatori - Etapa I a fost depusa la Consiliul Judetean Ilfov", au precizat reprezentantii companiei, la solicitarea "Romaniei libere".

Documentatia, depusa la CJ Ilfov

Ei au aratat ca lucrarile de executie pot incepe dupa obtinerea tuturor avizelor mentionate in Certificatul de Urbanism si a autorizatiei de construire si in conditiile asigurarii surselor de finantare, fapt ce se va putea realiza dupa aprobarea bugetului de stat pe anul in curs. Din punctul de vedere al Consiliului Judetean Ilfov, sigur nu vor exista probleme, pentru ca este vorba de un proiect de care vor beneficia cu preponderenta locuitorii acestui judet. Probleme au aparut insa tocmai de unde nimeni nu se astepta, adica de la o companie aflata tot in subordinea Ministerului Transporturilor, si anume CNAIR. "Pentru orice fel de date privind stadiul elaborarii documentatiilor si executiei lucrarilor rutiere necesare asigurarii functio-nalitatii traficului de calatori pe Centura CF a Bucurestiului, va rugam sa va adresati direct Companiei Nati... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro