Compania britanica Prospex Oil and Gas anunta ca a descoperit un zacamant de gaze in Suceava

Compania britanica Prospex Oil and Gas anunta ca a descoperit un zacamant de gaze in Suceava

Acesta a fost forat la o adancime de 600 de metri, fiind gasit un zacamant de gaze naturale continand peste 99% metan, cu un debit de aproximativ 33.000 metri cubi /zi.

acum 26 luni (27 Nov 2017)

Compania a transmis ca operatorul concesiunii pe care o are in Suceava, Raffles Energy SRL, a facut o noua descoperire de gaze la sonda Bainet-1. Acesta a fost forat la o adancime de 600 de metri, fiind gasit un zacamant de gaze naturale continand peste 99% metan, cu un debit de aproximativ 33.000 metri cubi /zi.

Zacamantul a fost pus in conservare pentru o scurta perioada de timp, pana cand este conectat la instalatia de procesare a gazelor Bilca operata de Raffles.

"Pe langa generarea primei productii si a primelor venituri ale companiei in viitorul apropiat, descoperirea gazelor la Bainet va oferi o platforma excelenta pentru a evalua multiplele prospectiuni si oportunitati de gaze de mica adancime care au fost identificate in intreaga concesiune", a declarat Bill Smith, presedintele Prospex.

In septembrie, Prospex a strans 650.000 de lire sterline (730.100 de euro) pentru a finanta programul de lucru pentru anul 2017 la concesiunea din Suceava.

In luna august, Prospex Oil si Gas a dobandit o participatie de 50% din drepturile de explorare aferente concesiunii de hidrocarburi EIV-1 Suceava, din nord-estul Romaniei, pentru 750.000 euro. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro