Comorile Academiei Romane. Vitraliile, Biblia saracilor, acum obiecte de muzeu

Comorile Academiei Romane. Vitraliile, Biblia saracilor, acum obiecte de muzeu

Muzeograful Cristi Cioanca este cel care are bucuria sa le priveasca in fiecare zi, alaturi, bineinteles, de multe alte obiecte de arta deosebite: "Dumitru Furnica-Minovici a fost un pasionat.

acum 53 luni (7 May 2016)

Lumina se filtreaza prin ele si, in anumite momente, creeaza o atmosfera de catedrala. Fiecare are o poveste sau spune o poveste

Vitraliile Muzelui de Arta Veche Apuseana "Ing. Dar pot imbogati sufleteste pe orice vizitator care trece pragul casei in stil Tudor, de langa Gara Baneasa.

Muzeograful Cristi Cioanca este cel care are bucuria sa le priveasca in fiecare zi, alaturi, bineinteles, de multe alte obiecte de arta deosebite: "Dumitru Furnica-Minovici a fost un pasionat. Timp de 19 ani a colindat Europa si le-a cumparat, din anticariate, la licitatii. Recent, un specialist in vitralii de la Cluj a venit sa le expertizeze ca sa le putem plasa in categoria tezaur. La "Iisus rastignit, Marele Gothic" veti vedea la baza un craniu. Acel craniu este al lui Adam, el izgonit din Rai pentru pacate, iar Iisus vine si reintegreaza omul in spatiul sacru. Citeste si:

+Pantofii, la usa! Cum s-au descaltat anchetatorii acasa la Sile Camataru si ...

+ROMANIA DE BASM. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro