Comoara nescunoscuta din "Manuscrisul de Arama" de la Marea Moarta

Comoara nescunoscuta din

Prima descoperire a fost facuta de un tanar beduini care, potrivit legendei, cauta o oaie ratacita in vaile si pesterile de langa tarmul marii. "Concluzia academica, general acceptata in lumea stiintifica, vorbeste despre un total impresionant de 26 de tone de aur si 65 tone de argint, care impreuna cu celelalte obiecte a valora in jur de doua miliarde de dolari, calculand numai materialul. In Grota din fosta incinta de spalare, in cea de a treia incapere: 65 de lingouri de aur".

acum 60 luni (21 Dec 2017)

Prima descoperire a fost facuta de un tanar beduini care, potrivit legendei, cauta o oaie ratacita in vaile si pesterile de langa tarmul marii. Intr-una din pesteri, acesta a gasit un depozit de ceramica veche, iar unele vase intregi din lut erau pline cu suluri care contineau un texte vechi scrise pe papirus ori piele. Intr-o grota aflata la 2 km de Qumran s-au gasit intr-un vas doua rulouri din foita de arama, care erau acoperite cu argila.

"Majoritatea cercetatorilor angajati in aceasta operatiune au ezitat sa publice traducerile textelor de frica declansarii unei noi febre a aurului, dar, in cele din urma, tanarul John Allegro, obosit de atatea amanari si ezitari, a tiparit proprie traducere a continutului exploziv al manuscriselor", arata istoricul Joel Levy in volumul "Istorii pierdute". Manuscrisul este de fapt un inventar cu 64 de pozitii, pe 63 dintre acestea fiind de numerale ascunzatorile unor comori, precum si indicatii cu privire la modul in care se poate ajunge la acestea. "Concluzia academica, general acceptata in lumea stiintifica, vorbeste despre un total impresionant de 26 de tone de aur si 65 tone de argint, care impreuna cu celelalte obiecte a valora in jur de doua miliarde de dolari, calculand numai materialul. Nu toti sunt de acord cu aceasta evaluare, mai ales pentru ca manuscrisele nu specifica talantul ca unitate de masura, lasand loc astfel pentru speculatii. Ce spune "Manuscrisul de arama" despre locul in care se afla comoara Cu toate ca este o descoperire importanta, "Manuscrisul de arama" nu ofera date precise privire la locurile in care se afla comoara. In Grota din fosta incinta de spalare, in cea de a treia incapere: 65 de lingouri de aur". Originea "Manuscrisului de Arama" Tehnica scrierii manuscriselor de neobisnuita, prin apasarea cu stilul pe foita de cupru. Materialul pe care este scris manuscrisul este din arama, fiind greu de obtinut si foarte scump in vremea respectiva.

Istoricii considera ca manuscrisele ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro