Comisia pentru mediu a avizat Codul Silvic, criticat ca permite defrisarile ilegale

Comisia pentru mediu a avizat Codul Silvic, criticat ca permite defrisarile ilegale

Modificarile propuse prin acest proiect nu sunt menite nici pe departe sa rezolve problema dramatica a defrisarilor si retrocedarilor ilegale, asa cum au fost prezentate de Curtea de Conturi a Romaniei in anul 2013 in Raportul de audit privind ", se arata intr-un comunicat al Camerei de Comert Americana in Romania (AmCham), una dintre cele mai puternice organizatii de investitori din Romania.

acum 69 luni (24 Sep 2014)

Doina Pana a fost intrebata, dupa ce a participat la discutiile din comisie, despre faptul ca reprezentantii Camerei de Comert americane cred ca noul Cod Silvic ar putea crea conditiile pentru defrisari ilegale. Deci, realmente nu sunt vorbe goale cand spun ca noul proiect de Cod silvic este al doilea pilon care sprijina Hotararea de Guvern care intra in 8 octombrie in vigoare si conform careia niciun transport de lemn nu mai poate pleca din padure fara sa fie supravegheat in timp real printr-un sistem informatic. E un cod foarte benefic, nu e ceva pe nepusa masa, nu e ceva electoral, e ceva ce s-a dezbatut doi ani de zile, dar doar pe motiv ca a fost o zi fatidica si fiind lege organica i-au lipsit cinci voturi in primavara, a fost reluat de 127 de parlamentari", a explicat Pana.

Prevederile din proiectul de modificare si completare a Codului Silvic nu asigura o securitate reala si sustenabila a fondului forestier si ar putea avea efecte dezastruoase pe termen mediu si lung asupra fondului forestier, a economiei si a echilibrului ecologic, a avertizat AmCham. Modificarile propuse prin acest proiect nu sunt menite nici pe departe sa rezolve problema dramatica a defrisarilor si retrocedarilor ilegale, asa cum au fost prezentate de Curtea de Conturi a Romaniei in anul 2013 in Raportul de audit privind ", se arata intr-un comunicat al Camerei de Comert Americana in Romania (AmCham), una dintre cele mai puternice organizatii de investitori din Romania. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro